-4.1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăSocial130 de dosare de daună pentru copacii căzuți pe mașini în Sectorul...

130 de dosare de daună pentru copacii căzuți pe mașini în Sectorul 4

 

130 de persoane au depus dosare la Primăria Sectorului 4 din București prin care solicită despăgubiri pentru daunele produse de copacii sau crengile care au căzut ca urmare a ploii înghețate ce s-a abătut asupra Capitalei la finalul săptămânii trecute. Potrivit anunțului făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, proprietarii mașinilor avariate în Sectorul 4 din cauza acestui fenomen meteorologic vor fi despăgubiți în limita celor 100.000 de euro pentru care S.C. ADP 4 S.A. a încheiat asigurare pentru astfel de situații.

La nivelul Capitalei au fost mii de reclamații legate de crengi rupte sau de copaci căzuți, însă aceasta a fost singura primărie care a găsit o soluție prin care să-i ajute pe proprietarii de mașini care nu au încheiat polițe CASCO să-și repare autovehiculele avariate.

„Din păcate, ploaia înghețată de la finalul săptămânii trecute a produs mai multe pagube materiale, iar din cauza copacilor căzuți multe autoturisme au fost avariate. De aceea, am hotărât să venim în sprijinul proprietarilor și să îi ajutăm să-și repare mașinile. Cei afectați trebuie să vină la sediul primăriei, cu nota de constatare întocmită la fața locului de colegii de la Poliția Locală Sector 4, iar juriștii noștri le vor oferi suportul necesar întocmirii dosarelor de despăgubire, astfel încât cererile să fie soluţionate în regim de urgenţă”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

 

Firma de salubrizare, asigurare de 100.000 de euro

Ca urmare a anunțului edilului Sectorului 4, biroul de înregistrare a acestor dosare a fost asaltat de cereri de despăgubire, astfel încât, după doar trei zile de la incidente, autoritatea locală a înregistrat peste 130 de dosare.

Sute de angajați ai ADP 4, ai Direcției de Gospodărie Locală și Poliției Locale au lucrat continuu pentru a îndepărta toți arborii care, sub greutatea gheții, fie s-au rupt, fie reprezentau un pericol pentru oameni și pentru bunurile aflate pe domeniul public.

„Cuantumul acestei asigurări încheiate de societatea de salubritate a primăriei – S.C. ADP 4 S.A. – este undeva la 100.000 de euro. Cetăţenii trebuie să se prezinte la primărie cu actul de constatare întocmit de Poliţia Locală și să facă o solicitare de despăgubire. Dosarului i se atașează ulterior constatarea pe care o face un service autorizat RAR, împreună cu devizul aferent şi într-un timp rezonabil proprietarul își poate recupera suma de bani”, a mai explicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă