9.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

1000 ședințe gratuite de psihoterapie pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie

Persoanele cu probleme de depresie sau anxietate pot beneficia de psihoterapie gratuită, apelând la programul desfășurat de depresHUB.

În cadrul campaniei „Transformăm lacrimile în zâmbete”, inițiată de depreHUB, 200 de români vor fi integrați în programul de psihoterapie de criză și vor primi suport psihologic, se precizează într-un comunicat de presă al organizației nonguvernamentale, remis cotidianului național „ România liberă”.

În Romania, 1 din 10 persoane este afectată de depresie. Peste 50%dintre persoanele care suferă de depresie nu știu că au această afecțiune și mai puțin de 30% ajung să se trateze.De cele mai multe ori, de teama stigmatizării sau din lipsa de bani, românii nu ajung la psiholog. La aceasta se adaugă contextul pandemic din ultimul an care, pe fondul riscului de sărăcie și excluziune socială, a vulnerabilizat emoțional populația ducând la declanșarea episoadelor de anxietate și depresie.

“Campania „Transformăm lacrimile în zâmbete” este un demers social inițiat cu scopul de a oferi accesul persoanelor defavorizate la servicii de psihoterapie și de a le asigura o intervenție rapidă și specializată în situații de criză emoțională”, se mai menționează în comunicat.

Scopul terapiei de criză este de a readuce beneficiarul la nivelul său de competență și funcționare adaptativă din perioada de pre-criză și de a scădea impactul emoțional negativ al evenimentului la care a fost supus.

Ultima oră
Pe aceeași temă