23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăSocial1000 ședințe gratuite de psihoterapie pentru persoanele care suferă de anxietate sau...

1000 ședințe gratuite de psihoterapie pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie

Persoanele cu probleme de depresie sau anxietate pot beneficia de psihoterapie gratuită, apelând la programul desfășurat de depresHUB.

În cadrul campaniei „Transformăm lacrimile în zâmbete”, inițiată de depreHUB, 200 de români vor fi integrați în programul de psihoterapie de criză și vor primi suport psihologic, se precizează într-un comunicat de presă al organizației nonguvernamentale, remis cotidianului național „ România liberă”.

În Romania, 1 din 10 persoane este afectată de depresie. Peste 50%dintre persoanele care suferă de depresie nu știu că au această afecțiune și mai puțin de 30% ajung să se trateze.De cele mai multe ori, de teama stigmatizării sau din lipsa de bani, românii nu ajung la psiholog. La aceasta se adaugă contextul pandemic din ultimul an care, pe fondul riscului de sărăcie și excluziune socială, a vulnerabilizat emoțional populația ducând la declanșarea episoadelor de anxietate și depresie.

“Campania „Transformăm lacrimile în zâmbete” este un demers social inițiat cu scopul de a oferi accesul persoanelor defavorizate la servicii de psihoterapie și de a le asigura o intervenție rapidă și specializată în situații de criză emoțională”, se mai menționează în comunicat.

Scopul terapiei de criză este de a readuce beneficiarul la nivelul său de competență și funcționare adaptativă din perioada de pre-criză și de a scădea impactul emoțional negativ al evenimentului la care a fost supus.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...
Ultima oră
Pe aceeași temă