15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocial10 tronsoane de drumuri închise în Teleorman. Mai multe maşini au fost...

10 tronsoane de drumuri închise în Teleorman. Mai multe maşini au fost blocate în zăpadă

În document se arată că administratorii drumurilor naţionale şi judeţene din Teleorman fac eforturi deosebite pentru menţinerea în circulaţie a principalelor sectoare de drum, precum şi pentru deblocarea celor închise, acţionând cu peste 150 de persoane şi aproximativ 100 de utilaje.

”În această dimineaţă (miercuri – n.r.), situaţia drumurilor naţionale şi judeţene închise circulaţiei se prezintă astfel: DN 65A Roşiorii de Vede – Turnu Măgurele; DN 65E Roşiorii de Vede – Troianul; Bogdana – Urluiu; DJ 504 Alexandria – Lăceni; Alexandria – Cernetu; DJ 506 Guruieni – Băbăiţa; Cervenia – Beiu; DJ 612A Satul Vechi – Săceni – Ciolăneşti; Roşiorii de Vede (Spital TBC) – Balta Sărată – Călmăţuiu – Plopii Slăviteşti; DJ 601F Coşoteni – Vedea – Albeşti – Nenciuleşti; DJ 679 Călmăţuiu de Sus – Mihăeşti; DJ 703 Călineşti – Buzescu; DJ 612 Ciolăneşti – Antoneşti; DC 18 Drăgăneşti Vlaşca – Comoara”, se precizează în comunicatul ISU Teleorman.

Având în vedere faptul că circulaţia pe principalele drumuri naţionale şi judeţene se desfăşoară în condiţii de iarnă, fiind îngreunată de zăpada căzută în ultimele ore şi viscolul puternic, autorităţile din judeţ solicită teleormănenilor să evite zilele următoare deplasarea cu autoturismele proprietate personală, însă dacă acest lucru este impus de o situaţie de urgenţă, să se informeze în prealabil dacă pe traseul ales nu sunt impuse anumite restricţii ori este închis.

La punctele de trecere a frontierei de pe raza oraşului Zimnicea şi a municipiului Turnu Măgurele, din cauza vântului puternic, circulaţia cu bacul se menţine închisă.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, operatorul de distribuţie a informat miercuri dimineaţă că, la nivelul judeţului Teleorman, mai erau înregistrate 13 deranjamente la care intervin în şase echipe.

Autorităţile şi pompierii au intervenit pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, precum şi miercuri dimineaţa la mai multe cazuri. Astfel, marţi, la ora 23,00, cu ajutorul şenilatei de la Drumuri Naţionale, s-a intervenit în localitatea Răsmireşti pentru a prelua un pacient care necesita dializă. Conform ISU Teleorman, la intervenţie au participat prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, inspectorul şef ISU şi inspectorul şef IPJ, aceştia aflându-se în teren şi pentru monitorizarea situaţiei privind intervenţia drumarilor pentru deszăpezirea drumurilor. La ora 00,05, pacientul a fost predat la ambulanţa de la dializă şi a fost transportat la spital în condiţii de siguranţă.

Mai multe persoane au cerut ajutor la 112 pentru că au rămas cu maşinile înzăpezite. S-a intervenit în sprijinul lor pe DJ 543, între localităţile Izbiceni şi Prundu, pe DJ 601, la aproximativ 7 km de Videle, pe DJ 503, între localităţile Botoroaga şi Moşteni, pe DJ 503, între localităţile Botoroaga şi Moşteni. De asemenea, s-a intervenit pentru scoaterea a două microbuze, cu 8 persoane, rămase blocate pe DJ 506, între localităţile Cervenia şi Conţeşti, iar la ora 04,20, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Conţeşti a informat că persoanele au ajuns în localitate, acestea fiind deblocate cu ajutorul unui utilaj.

”La ora 03,50, o autoutilitară ce transporta 5.000 de pui a rămas blocată între localităţile Gratia şi Corbii Mari, la aproximativ 3 km de Gratia. În zonă s-a trimis un utilaj de deszăpezire care a scos autoutilitara în aproximativ o oră. La ora 04,05, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Zimnicea au intervenit pentru scoaterea unui autoturism cu 5 persoane, rămas blocat între localităţile Piatra şi Voievoda. La ora 04,25, pompierii militari roşioreni au intervenit pentru deblocarea unui autocar cu 5 persoane (4 adulţi şi 1 copil), de pe raza municipiului Roşiorii de Vede”, a mai informat ISU Teleorman.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă