Ziua Internațională a International Board Certified Lactation Consultant

Asociația Consultanților în Lactație din România a organizat astăzi, 4 martie, la Commons Unirii, Conferința “Noutăți în Alăptare”, cu ocazia Zilei Internaționale a IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.03.2020 - 17:23

La eveniment au participat în calitate de speakeri Veronique Darmangeant, IBCLC de peste 17 ani si fondatoare a Centre Allaitement Paris, dr. Cătălin Cîrstoveanu – reprezentant al Băncii de Lapte Matern din cadrul spitalului “Marie Curie”, dr. Alexandru Rafila, Șeful Laboratorului de Microbiologie la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și dr. Mihaela Niță, IBCLC și Președinte al Asociației Consultanților în Lactație din România.

Speakerii au pregătit subiecte importante pentru specialiștii în domeniul alăptării, dar și de interes public: studii recente în domeniul alăptării, Banca de Lapte de la “Marie Curie” și beneficiile vaccinării în timpul sarcinii și alăptării.

Conferința s-a adresat în primul rând cadrelor medicale care intră în contact cu mame care alăptează și Consultanțior în Lactație Certificați Internațional, dar și persoanelor interesate să devină IBCLC sau în curs de certificare.

Prima sărbătoare a Zilei Internaționale IBCLC în România a avut loc în martie 2013, iar la inițiativa reprezentanților IBCLC prezenți la eveniment a fost fondată, un an mai târziu, Asociația Consultanților în Lactație din România. Misiunea Asociației este de a îmbunătăți serviciile specializate pentru nou-născuți, sugari, copii și părinți, pentru a îmbunătăți calitatea vieții, a reduce mortalitatea infantilă și rata morbidității, pentru a crește accesul la consultanța profesională de susținere a lactației și creșterea ratei de alăptare în România.

 

Pentru informații suplimentare privind activitatea Asociației Consultanților în Lactație din România, puteți accesa site-ul www.aclr.eu sau pagina de Facebook a Asociației.

 

Citește totul despre:

#eveniment #lactate #la zi

Comentarii