14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateZiua Internațională a International Board Certified Lactation Consultant

Ziua Internațională a International Board Certified Lactation Consultant

La eveniment au participat în calitate de speakeri Veronique Darmangeant, IBCLC de peste 17 ani si fondatoare a Centre Allaitement Paris, dr. Cătălin Cîrstoveanu – reprezentant al Băncii de Lapte Matern din cadrul spitalului “Marie Curie”, dr. Alexandru Rafila, Șeful Laboratorului de Microbiologie la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și dr. Mihaela Niță, IBCLC și Președinte al Asociației Consultanților în Lactație din România.

Speakerii au pregătit subiecte importante pentru specialiștii în domeniul alăptării, dar și de interes public: studii recente în domeniul alăptării, Banca de Lapte de la “Marie Curie” și beneficiile vaccinării în timpul sarcinii și alăptării.

Conferința s-a adresat în primul rând cadrelor medicale care intră în contact cu mame care alăptează și Consultanțior în Lactație Certificați Internațional, dar și persoanelor interesate să devină IBCLC sau în curs de certificare.

Prima sărbătoare a Zilei Internaționale IBCLC în România a avut loc în martie 2013, iar la inițiativa reprezentanților IBCLC prezenți la eveniment a fost fondată, un an mai târziu, Asociația Consultanților în Lactație din România. Misiunea Asociației este de a îmbunătăți serviciile specializate pentru nou-născuți, sugari, copii și părinți, pentru a îmbunătăți calitatea vieții, a reduce mortalitatea infantilă și rata morbidității, pentru a crește accesul la consultanța profesională de susținere a lactației și creșterea ratei de alăptare în România.

 

Pentru informații suplimentare privind activitatea Asociației Consultanților în Lactație din România, puteți accesa site-ul www.aclr.eu sau pagina de Facebook a Asociației.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă