35.9 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSănătateVirgil Musta: S-ar putea să te infectezi și să nu ai unde...

Virgil Musta: S-ar putea să te infectezi și să nu ai unde să te internezi, Terapia Intensivă e plină

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spune că doar anumite medicamente pot fi oferite ca tratament persoanelor infectate cu Covid-19 care, din lipsa locurilor în unitățile medicale, sunt nevoite să rămână la domiciliu. Pentru cei care dezvoltă forme severe esențială este tratarea la Terapie Intensivă dar deja în spitalele din orașele mari nu mai sunt locuri pentru a primi asistență medicală.

„Important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să te infectezi, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă şi nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poţi auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esenţiale nu le poţi da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină.”, a scris doctorul Virgil Musta pe Facebook.

Medicul prin mâna căruia au trecut sute de bolnavi infectați cu Covid-19 le recomandă românilor să fie cât se poate de responsabili și să înțeleagă că orice persoană din apropiere poate fi un potențial factor de infectare „Suntem la pragul între viaţă şi moarte şi trebuie să înţelegem acest lucru şi să fim foarte responsabili.”, a mai spus Virgil Musta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă