Foto: Arhivă

Vineri începe a doua etapă de vaccinare. Se poate face programare prin telefon

Vineri, 15 ianuarie 2021, începe în România a doua etapă de vaccinare anti - Covid, au anunțat șefii campaniei de coordonare a vaccinării.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2021 - 16:33

Vineri, 15 ianuarie 2021, începe în România a doua etapă de vaccinare anti - Covid, au anunțat, marți, într-o conferință de presă, șefii campaniei de coordonare a vaccinării.

Vaccinarea începe prin înscrierea pe o platformă informatică a persoanelor care doresc să se vaccineze. Etapa de înscriere începe vineri la ora 15. Prima zi de vaccinare propriu - zisă va fi 18 ianuarie, iar până pe data de 20 ianuarie, toate centrele desemnate pentru vaccinare vor fi operaționale, a estimat colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de coordonare a campaniei de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiță a indicat ce categorii de persoane vor fi imunizate în etapa a două de vaccinare. Acestea sunt persoanele internate în centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, persoanele cu boli precum diabet zaharat, obezitate, boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA, precum și persoanele care lucrează în activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

În această ultimă categorie intră angajații din domeniul Apărare, Ordine Publică, Siguranță Națională, Autoritate Judecătorească, precum și personalul din sectoare vitale ale economiei, cum ar fi cele energetice.

În privința centrelor medico - sociale, în acestea sunt internate circa 40.000 de persoane.

Pentru programarea la vaccinare va fi pus în funcțiune și un call center care va răspunde la numărul 411 44 25, a precizat colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

Comentarii