11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSănătateVaccinul Covid de la Moderna arată o eficacitate de 94,5% în studiile...

Vaccinul Covid de la Moderna arată o eficacitate de 94,5% în studiile clinice

US Biotech Moderna a declarat că vaccinul Covid-19 a demonstrat eficacitate de 94,5% în studiile clinice, în al doilea set pozitiv de rezultate pentru un potențial vaccin anti coronavirus, în ultimele opt zile .
 
Săptămâna trecută, compania farmaceutică americană Pfizer și compania germană BioNTech au declarat, de asemenea, că vaccinul lor, care utilizează aceeași tehnologie ARN messenger, a fost dovedit a fi mai mare de 90%.
 
Constatarea de la Modernava spori și mai mult optimismul că lumea poate reuși gestionarea pandemiei.
 
Stéphane Bancel, directorul executiv al Modernei, a declarat că momentul este „esențial”.
 
,,Aceasta analiză interimară pozitivă din studiul nostru de fază 3 ne-a dat prima validare clinică a vaccinului nostru care poate preveni boala Covid-19, inclusiv forma severă,” a spus el.
 
Moderna a adăugat că se așteaptă ca vaccinul să poată fi transportat și depozitat timp de până la șase luni la minus 20 ° C, și apoi să rămână stabil odată dezghețat timp de 30 de zile dacă este refrigerat între 2 ° C și 8 ° C. În schimb, BioNTech-Pfizer a declarat că vaccinul lor trebuie transportat la minus 75C și poate supraviețui într-un frigider normal timp de doar cinci zile, ceea ce face ca distribuția să fie mai complicată.
 
Acțiunile la Moderna au crescut cu 8,5 la sută, până la 97 de dolari, la tranzacționarea înainte pe piața din New York, iar contractele futures S&P au crescut cu 1,2 la sută. Acțiunile celor de la Lonza, din Elveția, care are un acord strategic cu Moderna, au crescut cu 2% față de minimele anterioare.
 
Din 30.000 de participanți la studiile clinice, 95 au fost identificați cu cazuri confirmate de Covid-19, a spus compania. Dintre cei infectați, doar cinci persoane au primit vaccinul cu două doze, cunoscut sub numele de mRNA-1273, în timp ce 90 au primit un placebo.
 
Moderna a declarat că intenționează să prezinte vaccinul spre aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA „în următoarele săptămâni”, sporind perspectiva a cel puțin două vaccinuri aprobate de urgență înainte de sfârșitul anului.
 
Cele 95 de cazuri Covid-19 din proces au inclus adulți în vârstă și 20 de participanți care s-au identificat ca provenind din comunități diverse, a spus Moderna. Analiza intermediară, a remarcat compania, „sugerează un profil de siguranță și eficacitate în general consistent în toate subgrupurile evaluate”.
 
Alex Azar, șeful Departamentului SUA pentru Sănătate și Servicii Umane, a declarat că rezultatele sunt „un tribut incredibil adus oamenilor de știință și inovatorilor americani și încă o reamintire că există lumină la capătul tunelului”. Programul emblematic al vaccinului guvernului SUA, Operațiunea Warp Speed, a furnizat Moderna aproximativ 2 miliarde de dolari în finanțare și sprijin operațional, a adăugat el.
 
Trudie Lang, de la Departamentul de Medicină Nuffield al universității Oxford, a spus că este „o veste foarte bună, într-adevăr, să vedem un alt vaccin cu rezultate de eficacitate similare cu cele raportate săptămâna trecută de la Pfizer”.
 
Prof. Lang a adăugat că rezultatele timpurii au sugerat diferite grupe de vârstă și comunități diverse erau reprezentate în grupul protejat. „Acest lucru este cu adevărat încurajator și demonstrează în continuare că un vaccin pentru Covid este o probabilitate reală și că a avea mai mult de un furnizor ar trebui să contribuie la asigurarea unei disponibilități globale mai bune și mai echitabile”.
 
Peter Openshaw, profesor de medicină experimentală la Imperial College din Londra, a menționat că procesul a inclus „mulți oameni cu risc ridicat sau vârstnici”. „Acest lucru ne dă încredere că rezultatele sunt relevante pentru persoanele care sunt cele mai expuse riscului de Covid-19 și care au cea mai mare nevoie de vaccinuri”, a adăugat el.
 
Agenția Europeană a Medicamentului a declarat, luni, separat că a început o revizuire continuă sau accelerată a vaccinului. Agenția-soră din Marea Britanie, Agenția de reglementare pentru medicamente și produse de îngrijire a sănătății, efectuează, de asemenea, o revizuire continuă a vaccinurilor candidat. SUA, Canada și Japonia au toate comenzile rezervate în prealabil, în timp ce UE și Marea Britanie încă negociază acorduri de aprovizionare.
 
Guvernul britanic a declarat luni că este în „discuții avansate” cu compania. „Moderna își extinde în prezent lanțul de aprovizionare european, ceea ce înseamnă că aceste doze vor deveni disponibile cel mai devreme în primăvara anului 2021 în Marea Britanie”, a spus acesta.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă