7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateUrsula von der Leyen pe Twitter: "Un nou, admirabil simbol de solidaritate...

Ursula von der Leyen pe Twitter: “Un nou, admirabil simbol de solidaritate globală de la COVAX”

 

”Nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță – primind 57.600 de doze de # Covid19 💉
Aceasta este prima tranșă de 258.200 de doze, pe care 🇷🇸 este menită să o primească din inițiativa COVAX. 🇪🇺 sprijinul pentru #COVAX ajută la asigurarea faptului că #SafeVaccines ajunge la toată lumea în mod echitabil: http://europa.rs/first-vaccines-from-covax-initiative-arrived-in-serbia/?lang=en”  se arată pe contul de twitter al autorităților din Serbia.

Primele vaccinuri din inițiativa COVAX au sosit în Serbia a anunțat Delegația Uniunii Europene în Serbia.

 

”57.600 de doze de vaccin Astra Zeneca pe care Serbia le-a cerut și le-a plătit prin inițiativa COVAX au ajuns la Belgrad. Acesta este primul lot de 295.200 de doze pe care Serbia ar trebui să le primească din inițiativa COVAX. Livrări suplimentare sunt așteptate în curând.

Vaccinul a fost primit vineri seară pe aeroportul Nikola Tesla din Belgrad de ministrul integrărilor UE, Jadranka Joksimovic în prezența lui Dirk Lorenz, responsabil de afaceri al Delegației UE în Serbia, director adjunct al OMS Mengistua Abebauehu Asefa și director al UNICEF în Serbia, Deyana Kostadinova.

„Serbia a arătat că este o societate rezistentă, o societate solidară. Cred că, ajutând regiunea, am demonstrat cu adevărat că urmărim care este scopul și politica Uniunii Europene și că rezistența și lupta împotriva pandemiei nu pot fi realizate decât într-un mod comun. Chiar cred că acest contingent este foarte important, că va deschide dinamica tranșelor pentru achiziționarea de vaccinuri din mecanismul COVAX. Le mulțumesc tuturor partenerilor, le mulțumesc și pentru o activitate coordonată în cadrul Guvernului ”, a spus ministrul Joksimovic.
„În numele ambasadorului Sem Fabrizi, îmi face plăcere să fiu astăzi la această ceremonie. Salutăm livrarea vaccinurilor COVID-19 astăzi la Belgrad. Serbia este deja foarte avansată în procesul de vaccinare, dar lupta nu s-a încheiat. Virusul se răspândește în continuare și aceste doze vor ajuta la salvarea de vieți. Uniunea Europeană este, împreună cu statele sale membre, principalul donator la COVAX, cu 2,2 miliarde de euro gajate la nivel global.

Programul a livrat deja peste 30 de milioane de vaccinuri în întreaga lume, acolo unde este cel mai necesar, și este bine că ajunge și în Serbia acum.

Felicit încă o dată Serbia pentru că s-a alăturat acelui program, care a organizat o distribuție echitabilă a vaccinurilor în întreaga lume. Aceasta este solidaritatea de care avem nevoie: nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță ”, a spus Lorenz.

El a subliniat, de asemenea, faptul că UE a fost umăr la umăr cu Serbia de la începutul pandemiei prin finanțarea capacităților de transport, a echipamentelor și a personalului pentru combaterea pandemiei.

Asistența UE variază de la peste 742 de tone de materiale de protecție, cum ar fi măștile și dezinfectanții, până la donația de ambulanțe cu aparate de respirat și finanțarea a 200 de profesioniști din domeniul sănătății. Aceste asistente și doctori finanțați de UE au tratat bine peste mii de pacienți sârbi și au efectuat peste sute de mii de vaccinări COVID în Serbia. UE a donat, de asemenea, 140 de containere de triaj care au prevenit răspândirea virusului corona în unitățile sanitare și a fost un donator cheie pentru sectorul sănătății din Serbia într-o perioadă de peste 20 de ani, care a permis construirea spitalelor și modernizarea laboratoarelor și a instalațiilor de vaccinare împotriva gripei .

Cu peste 200 de milioane de donații și 250 de milioane de euro în credite favorabile între 2001 și 2021, UE este cel mai mare susținător al sectorului sănătății din Serbia.

Abebauehu Asefa, director adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății, spune că, prin inițiativa COVAX, organizația a stabilit un sistem echitabil de distribuire a vaccinurilor, cu sprijinul a peste 190 de țări.”

 

Ce este COVAX?

 

COVAX este unul dintre cei trei piloni ai accesului la instrumentele COVID-19 (ACT) Accelerator, care a fost lansat în aprilie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Comisia Europeană și Franța ca răspuns la această pandemie. Reunirea guvernelor, a organizațiilor globale de sănătate, a producătorilor, a oamenilor de știință, a sectorului privat, a societății civile și a filantropiei, cu scopul de a oferi acces inovator și echitabil la diagnosticul, tratamentele și vaccinurile COVID-19. COVAX se concentrează pe acesta din urmă. Este o soluție globală pentru pandemia de Coronavirus, un efort pentru ca toți oamenii din toate colțurile lumii să aibe acces la vaccinurile COVID-19 odată, indiferent de bogăția lor.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă