8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSănătateUniunea Europeană, solicitată să accepte extragerea unei a șasea doze de vaccin

Uniunea Europeană, solicitată să accepte extragerea unei a șasea doze de vaccin

Uniunea Europeană, prin Agenția Europeană a Medicamentului, ar putea aproba extragerea unei a șasea doze de vaccin împotriva Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech în loc de cinci din fiecare fiolă, așa cum a fost recomandat inițial de către producător.

Solicitarea a fost făcută de către Andrej Babis, premierul Cehiei, într-o discuție purtată cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Extragerea unei a șasea doze din flacoanele de vaccin poate fi posibilă dacă se folosește un anumit ac și o seringă potrivită pentru extragerea serului din flacon.

„Discutăm cu autorităţile de reglementare dacă şi cum ar putea fi pusă la dispoziţie a şasea doză, precum şi acele şi seringile necesare pentru un astfel de sistem cu volum redus.”, a anunțat un purtător de cuvânt al BioNTech, citat de Reuters.

La nivel mondial, aprobări pentru extragerea unei a șasea doze de vaccin au fost date de autoritățile medicale din SUA, Marea Britanie, Israel și Elveția.

O aprobare la nivelul Uniunii Europene ar crește cu 20% numărul persoanelor care pot fi vaccinare împotriva noului coronavirus cu același număr de doze achiziționat în acest moment.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă