Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Unitate mobilă pentru triajul pacienților oncologici care ajung la Spitalul Județean Sibiu

Asociația „Dăruiește Viață” a trimis la Sibiu o unitate mobilă destinată triajului epidemiologic pentru persoanele care suferă de afecțiuni oncologice și trebuie să se interneze în Spitalul Județean de Urgență.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2020 - 13:09

Unitatea mobilă are 96 metri pătrați, este compusă din două cabine de triaj/recoltare și o cabină de așteptare și va fi operațională începând de săptămâna viitoare.

„Pacienţii cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în faţa coronavirusului. În România, pe lângă riscul de infectare cu SAARS-CoV2, pacienţilor oncologici le este tot mai greu să aibă acces la tratamentul care îi ţine în viaţă, din cauza lipsurilor din infrastructura spitalicească şi a lipsei circuitelor medicale corecte. De cele mai multe ori, sunt nevoiţi să aştepte la cozi în afara spitalelor, în condiţii meteo nefavorabile sau în corturi improvizate (improprii pentru anotimpurile reci) pentru a fi triaţi şi a-şi primi tratamentul (ex. curele periodice de chimioterapie).”, au anunțat reprezentanții Asociației „Dăruiește Viață” într-un comunicat de presă.

Unitățile modulare de triaj a pacienților sunt o soluție viabilă în contextul creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19 și reprezintă o formă de sprijin pentru bolnavii oncologici și cadrele medicale care-i tratează.

Comentarii