21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateUn studiu din Marea Britanie testează dacă vaccinul BCG protejează împotriva COVID

Un studiu din Marea Britanie testează dacă vaccinul BCG protejează împotriva COVID

Vaccinul Bacillus Calmette-Guérin (BCG), utilizat pentru a proteja împotriva tuberculozei, induce un răspuns amplu al sistemului imunitar înnăscut și s-a demonstrat că protejează împotriva infecțiilor sau a bolilor severe cu alți agenți patogeni respiratori.
 
BCG s-a dovedit a crește imunitatea într-un mod generalizat, care poate oferi o anumită protecție împotriva COVID-19, a spus profesorul John Campbell, de la Universitatea din Exeter Medical School.
 
„Căutăm să stabilim dacă vaccinul BCG ar putea ajuta la protejarea persoanelor cu risc de COVID-19. În caz pozitiv, am putea salva vieți administrând sau completând această vaccinare ușor disponibilă și rentabilă. ”
 
Studiul din Marea Britanie face parte dintr-un proces existent condus de Australia, care a fost lansat în aprilie și are cooperare și în Olanda, Spania și Brazilia. Vaccinul BCG este, de asemenea, testat ca protecție împotriva COVID-19 în Africa de Sud.
 
Procesul britanic recrutează voluntari înainte de lunile de iarnă, despre care oficialii au avertizat că ar putea fi unul dur, deoarece țara se confruntă cu un al doilea val de infecții.
 
Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a indicat că restricțiile de combatere a pandemiei ar putea fi în vigoare până în primăvară.
 
Grupul britanic al procesului, care este coordonat din Exeter, sud-vestul Angliei, încearcă să recruteze 1.000 de persoane care lucrează în case de îngrijire și asistență medicală comunitară din apropiere.
 
La nivel global, vor fi recrutate peste 10.000 de persoane din rândul personalului medical.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă