6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateUn spital Covid din țară se va moderniza pentru combaterea pandemiei. Ce...

Un spital Covid din țară se va moderniza pentru combaterea pandemiei. Ce valoare are investiția

 Printre aparatele care urmează să fie cumpărate este un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari.
Autoritățile județene au lansat procedura de achiziţie publică pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Valoarea investiţiei este de 3,1 milioane de lei, fonduri europene. Printre aparatele care vor ajunge la Galați se află un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari.

„În acest moment, se lucrează la amenajarea interiorului noii clădiri.În cadrul acestei investiţii, pe care o realizăm cu fonduri europene, vom dota Ambulatoriul de Specialitate cu aparatură medicală modernă, printre care şi un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

La Spitalul de Pneumoftiziologie este în desfășurare o lucrare amplă privind extinderea şi modernizarea ambulatoriului de specialitate. Suprafața vechiului ambulatoriu se va mări de patru ori şi vor fi reconfigurate circuitele medicale, astfel încât, în premieră, vor fi trasee separate pentru diagnosticarea și tratamentul copiilor și adulților.

Valoarea totală a investiţiei de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați este de aproximativ 10 milioane de lei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă