(Foto: jurnalulolteniei.ro)

Un pacient externat a decedat pe treptele Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Un bărbat de 48 de ani a decedat, marţi, pe scările Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, la scurt timp după ce a fost externat din Clinica de Cardiologie.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

03.09.2019 - 23:07

Acesta a fost internat timp de două săptămâni pentru o afecţiune coronariană severă, cardiomiopatie dilatativă ischemică şi diabet. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu, bărbatului nu i s-a putut monta un defibrilator cardiac pentru că avea o infecţie care nu a permis acest lucru şi a fost externat la cerere.

"A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecţie. Se înţepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauză nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecţiei. De vineri a tot cerut să fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat şi i-a dat indicaţii pentru a continua tratamentul cu antibiotic acasă, pe cale orală şi să revină la control şi la montarea defibrilatorului cardiac", a declarat presei purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, potrivit Agerpres. Imediat după ce a părăsit spitalul, bărbatului i s-a făcut rău şi a murit pe scările unităţii spitaliceşti, unde medicii au încercat să îl resusciteze, însă nu a răspuns manevrelor acestora.

Incidentul survine la doar o zi după vizita ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, la această unitate sanitară, unde a criticat lipsa de comunicare dintre partea medicală și cea administrativă, lipsa de disciplină și de organizare, dar şi dezinteresul managementului spitalului pentru cheltuirea banilor alocaţi de MS pentru investiţii în aparatură medicală performantă.

Comentarii