25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSănătateUn medic gălățean vine cu o soluție inedită pentru a scăpa de...

Un medic gălățean vine cu o soluție inedită pentru a scăpa de pandemie

Medicul pneumolog Sorin Bivolaru spune pe Facebook că ideea referendumului i-a venit deoarece autoritățile de pretutindeni nu reușesc să găsească soluții pentru gestionarea crizei Covid 19. Frica și instinctul de supraviețuire i-au învrăjbit pe oameni ceea ce reprezintă un pericol pentru societate, explică medicul.

„Pandemia de COVID19 ne-a învrăjbit unii împotriva altora, iar vrajba dintre noi a ajuns la nivel de ură. Am ajuns să fugim unii de alții, părinții fug de copii, bunicii fug de nepoți, frații fug unul de altul, prietenii de prietenii, etc. Ne-am depărtat de oamenii dragi nouă, tocmai pentru că vedeam în ei un pericol pentru sănătatea noastră…. Unii credem în agresivitatea COVID19, alții nu. Unii vrem să ne vaccinăm, alții nu. Alții cred în existența unor conspirații la adresa libertăților și integrității noastre corporale”, a scris medicul Sorin Bivolaru pe Facebook.

Autoritățile nu au ajuns la un consens și s-a generat astfel haos

Medicul gălățean mai arată că specialiștii din domeniul sanitar nu au reușit să se pună de acord privitor la măsurile corecte, iar cetățenii nu au reușit să înțeleagă că regulile le respectă în primul rând pentru sănătatea lor și a celor dragi, nu pentru guvern. De aceea, el solicită organizarea unui referendum pentru stabilirea direcției de urmat.

„Cum ar fi dacă Romania ar fi prima țară din lume care ar tranșa problema măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS COV2 prin referendum? Cum a fi dacă decizia ar fi a poporului și nu factorilor decideți? 1. Închidem țara 1 – 3 luni, frânăm pandemia, dar ucidem economia, urmând ca în următorii 3 – 5 ani să plătim din greu cu toții această decizie. 2. Ridicăm toate restricțiile, dar toate. Ne vaccinăm la greu și ne testăm săptămânal, iar cu adeverința săptămânală de testare, avem liber la muncă, teatru, restaurant, mare, munte, cinema, etc 3. Continuăm că și până acum, nici pe jos, dar nici călare, nici pe drum, dar nici prin șanț. Oricare ar fi decizia poporului, ea vine la pachet cu niște consecințe pe termen scurt, mediu și lung, dar democratic vorbind, cum ne așternem prin vot așa dormim”, a explicat medicul Bivolaru.

Concluzia medicului gălățean este că doar un referendum ar putea oferi soluția la criza provocată de pandemie deoarece „dragoste cu forța nu se poate, la fel cum nici sănătate cu forța nu se poate”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă