Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un medic din Ungaria a prescris pacienţilor săi bolnavi de plămâni o terapie prin cântec

Un medic din Ungaria a prescris pacienţilor săi cu boli pulmonare cronice o nouă formă de terapie fizică şi spirituală, şi anume să cânte în public, într-un cor, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2018 - 09:07

Corul ”Respiraţie pentru suflet”, format în primăvara acestui an, a susţinut săptămâna trecută al doilea său spectacol, în salonul de bal al unui hotel din Budapesta.

Membrii corului, dintre care mulţi suferă de boală pulmonară obstructivă cronică şi care au fost selectaţi din mai multe spitale din Ungaria, au spus că muzica le-a îmbunătăţit calitatea vieţii.

”Nu m-am gândit niciodată că aş putea cânta vreodată. După zilele cenuşii, acesta este un loc unde mă simt bine...am observat că după ce cânt pot să respir mult mai uşor”, a spus Maria Aranyi, în vârstă de 74 de ani, care suferă de o formă gravă de astm de peste zece ani.

Mulţi pacienţi cu boli pulmonare au devenit inhibaţi în viaţa de zi cu zi şi tot mai izolaţi, iar cântatul în cor le-a adus noi prieteni.

Medicul Katalin Vardi a venit cu această idee după ce a aflat că pacienţi cu afecţiuni similare din alte ţări au beneficiat datorită muzicii.

Vardi a spus că aceste concerte au dat un nou sens al vieţii pentru oameni care trebuie să trăiască cu gândul că simptomele lor se pot înrăutăţi odată cu progresia bolii.

Cântecele au fost selectate potrivit abilităţilor pacienţilor de către dirijorul Gyorgy Philipp, care a spus că aceste concerte sunt o mare provocare pentru aceşti oameni care nu au mai urcat pe scenă.

Comentarii

loading...