13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateTratarea cu steroizi, posibilă soluție pentru cazurile grave de Covid-19

Tratarea cu steroizi, posibilă soluție pentru cazurile grave de Covid-19

Tratarea cu steroizi aduce beneficii însemnate în cazul pacienților cu Covid-19 aflați în stare gravă în secțiile de terapie intensivă, este concluzia la care s-a ajuns în urma a șapte studii clinice efectuate la nivel mondial.

Concluziile studiilor au determinat OMS (Organizația Mondială a Sănătății) să actualizeze recomandările pe care le face periodic cu privire la tratamentele ce dau rezultate bune în ceea ce privește tratarea persoanelor infectate cu Covid-19.

„Acest lucru este echivalent cu supravieţuirea a circa 68% dintre pacienţii cei mai bolnavi de Covid-19 după tratamentul cu corticosteroizi, comparativ cu circa 60% în cazul absenţei corticosteroizilor.”, se arată într-un comunicat al autorilor studiilor clinice, citat de Reuters.

În urma aplicării tratamentelor cu steroizi s-a constatat că există o diminuare cu 87 de decese raportate la o mie de pacienți, ceea ce înseamnă că aproape 9 din o sută de bolnavi în stare gravă ar putea fi salvați dacă se menține acest procent încurajator.

„Steroizii sunt ieftini şi deja disponibili, iar analiza noastră a confirmat că au eficacitate în reducerea deceselor în rândul persoanelor cel mai grav afectate de Covid-19.”, a anunțat unul dintre profesorii de la Bristol University, Marea Britanie, autor al analizei.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă