FOTO: https://www.facebook.com/search/photos?q=tobe%20pentru%20supereroi

Tobe pentru supereroi. Cum vindecă prin muzică Crucea Roșie

Proiectul „Tobe pentru supereroi”, derulat de percuționistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu, continuă.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2021 - 19:55

 După ce i-a învățat să bată la tobe, în scop terapeutic, pe medici și asistente, acum a venit rândul voluntarilor de la Crucea Roșie să ia lecții de percuție. 

Proiectul „Tobe pentru supereroi” a fost lansat în urmă cu o lună.

16 cadre medicale au participat la prima parte a proiectului inițiat de percuționistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu. „Entuziasmul, interesul și devotamentul medicilor și asistentelor care au venit la orele de percuție m-au determinat să pregătesc o surpiză pentru publicul larg la finalul proiectului, în luna mai, dar, în același timp, să și dezvolt această idee”, a declarat Andrei Marcovici.

În a doua etapă a proiectului, supereroii vizați sunt voluntarii de la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Sibiu.

„Le-am lansat voluntarilor Crucii Roșii invitația de a participa, terapeutic, la lecții de cântat la tobe. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu și muzicianului Andrei Marcovici pentru că au găsit modalitatea aceasta faină de a conecta lumea voluntariatului cu lumea muzicii, într-un gest de solidaritate, care ne mai ridică presiunea de pe umeri” a declarat Răzvan Biriș, director Crucea Roșie Sibiu.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19.

„Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori”, au transmis reprezentanții Filarmonicii.

Comentarii