16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSănătateToate maternităţile din Bucureşti ar putea fi închise câte o lună pe...

Toate maternităţile din Bucureşti ar putea fi închise câte o lună pe an

“Grupul de lucru va constitui o platformă de comunicare cu caracter permanent şi pentru alte evenimente epidemiologice şi probleme cu care se pot confrunta maternităţile publice şi private din Capitală”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Municipiului Bucureşti.

De asemenea, a fost propusă elaborarea unui plan pe termen mediu şi lung de construire a unor unităţi spitaliceşti noi şi reluarea unei practici uzitate în trecut, cu privire la închiderea în fiecare an, pe termen de o lună, a fiecărei maternităţi, pentru igienizare.

Din grupul de lucru vor face parte reprezentanţi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, Societăţii Române de Microbiologie, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, precum şi reprezentanţii maternităţilor publice şi private din Capitală.

Alte scopuri pe care şi le propune grupul de lucru este de a redimensiona numărul de paturi în corelaţie cu creşterea numărului de internări şi de a creşte numărul saloanelor alocate îngrijirilor nou-născuţilor.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti va trimite propunerile Ministerului Sănătăţii. Deciziile vin în urma unei şedinţe de lucru de marţi de la Prefectura Capitalei, în contextul cazurilor recente de infectare cu stafilococ auriu în cadrul Maternităţii Giuleşti din municipiul Bucureşti.

15 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi la la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, zece fiind infectaţi cu stafilococ meticilino rezistent. Rezultatele analizelor altor cinci copii urmează să apară în următoarele zile.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă