Timiş: Activitatea secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal a fost reluată

Activitatea în secţia de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost reluată, după ce Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a prelungit autorizaţia de funcţionare a acceleratorului linear cu care sunt trataţi, zilnic, zeci de bolnavi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 10:14

"Activitatea acceleratorului linear a fost reluată luni după-amiaza, când am primit de la CNCAN autorizaţia pentru cinci ani. Spitalul nostru a plătit o taxă de urgenţă ca să primim avizul mai repede, altfel ni-l dădeau pe data de 25 septembrie. Au fost anunţaţi să revină la tratament şi pacienţii care în cele patru zile de sistare a activităţii nu au beneficiat de radioterapie", a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul spitalului, dr. Olimpia Oprea.

Activitatea secţiei a fost întreruptă joia trecută, în caz contrar, conducerea spitalului şi a secţiei de radioterapie răspunzând penal. În această perioadă, circa 100 de bolnavi programaţi zilnic la radioterapie au aşteptat, pentru că Spitalul Municipal Timişoara nu avea unde să-i redirecţioneze, fiind singurul din vestul ţării unde se aplică astfel de terapii.

În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va începe procedurile pentru organizarea unei licitaţii de cumpărare a unui nou accelerator pentru secţia de Radioterapie a spitalului, în timp ce primăria finanţează construirea unui nou buncăr, care va fi finalizat în luna noiembrie şi unde va fi instalat cel de-al doilea accelerator linear.

În secţia de Radioterapie a Municipalului îşi fac zilnic tratamentul în jur de 100 de pacienţi, 70 fiind internaţi în secţia cu paturi, iar 30 venind doar pentru raze, după care pleacă acasă.

Comentarii