5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateTelesănătatea oferă remedii pentru lucrătorii anxioși

Telesănătatea oferă remedii pentru lucrătorii anxioși

În timp ce măștile și ecranele din plexiglas pot proteja angajații de Covid-19, există puține protecții disponibile împotriva anxietății și depresiei – ceea ce are un cost mare pentru companii. Spun specialiștii americani.
 
Un sondaj efectuat pe adulții din SUA al Centrelelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat că între aprilie și iunie anul acesta, 41% dintre respondenți au prezentat cel puțin o afecțiune adversă de sănătate mintală, în timp ce 11% au considerat în mod serios sinuciderea în ultimele 30 de zile .
 
În SUA, cei care caută tratament pentru tulburările de sănătate comportamentală se confruntă cu numeroase obstacole în accesarea îngrijirii, dar soluțiile inovatoare, precum telesănătatea, ar putea oferi un remediu care este mai rapid și mai ieftin decât metodele tradiționale. Pentru majoritatea americanilor care lucrează, asistența medicală este administrată prin planuri de asigurare bazate pe angajatori – dar nu toate situațiile sunt tratate în mod egal.
 
În ciuda legilor federale privind paritatea, pacienții sunt de peste cinci ori mai predispuși să solicite tratament de sănătate mintală în afara planurilor lor de asistență medicală decât pentru serviciile medicale sau chirurgicale, parțial pentru că terapeuții și psihiatrii sunt plătiți cu aproximativ 18,5% mai puțin decât furnizorii de îngrijiri de specialitate care sunt acoperite, cum ar fi cardiologii și neurologii.
 
 
Comorbiditățile – prezența unei tulburări de sănătate comportamentală coroborate cu alte boli – pot crește dramatic costurile asistenței medicale pentru angajatori și lucrători. Factura medicală lunară tipică pentru o persoană altfel sănătoasă cu diabet, de exemplu, este de aproximativ 1.000 de dolari. Cu toate acestea, pentru un pacient cu diabet care suferă de o boală mintală gravă, acestea costă dublu, deoarece depresia perturbă îngrijirea regulată necesară pentru tratarea bolii cronice.
 
Mai mult, bolnavii de boli mintale sunt, în medie, lăsați în așteptare cu mai mult de 10 ani înainte de a primi în sfârșit îngrijirea de care au nevoie. Acest lucru este exacerbat, în parte, de faptul că mai puțin de jumătate din toate districtele din SUA au un specialist în sănătate comportamentală înregistrat.
 
Colectiv, se estimează că aceste probleme sunt responsabile pentru pierderea a aproximativ 400 de milioane de zile de muncă pe an, la un cost pentru angajatorii SUA de cel puțin 193 miliarde de dolari în câștiguri nerealizate.
 
Având potențialul de a reduce costurile pentru lucrători și companii, unii angajatori își revizuiesc deja ofertele de beneficii și includ tele -sănătatea pe lista lor.În timpul izolărilor pe scară largă, piața acestor servicii a crescut rapid.
 
Grupurile de susținere a sănătății mintale au observat potențialul pentru consultări virtuale rapide și ieftine. National Alliance of Healthcare Purchaser Coalitions recomandă furnizorilor de asistență medicală să integreze opțiuni de telesănătate pentru a-și îmbunătăți serviciile.
 
Anul acesta, banca americană Morgan Stanley și lanțul de cafea Starbucks au apelat la Lyra Health pentru a-și completa planurile de asistență medicală respective. Prin intermediul unei platforme digitale, Lyra Health conectează membrii la o rețea curată de terapeuți cu disponibilitate pe termen scurt și ale căror specialități sunt potrivite cu nevoile pacienților. Cu peste 1,5 milioane de membri, start-up-ul, cu sediul în Burlingame, California, a strâns recent 110 milioane de dolari într-o a patra rundă de finanțare.
 
Anterior, Morgan Stanley și Starbucks au sponsorizat „programe de asistență a angajaților”, dar s-au simțit frustrați că aceste servicii nu erau oferite lucrătorilor lor. De la sfârșitul anilor 1990, PAA (programele de asistență a angajaților) au devenit o alternativă comună la tratamentul de sănătate mintală în cadrul planurilor de asistență medicală, dar pot suporta costuri inițiale ridicate.
 
Prin Lyra, Starbucks oferă 20 de sesiuni gratuite de terapie pe an tuturor angajaților și membrilor familiei lor, în timp ce Morgan Stanley oferă un pachet de bază de 16 vizite și alte opțiuni pentru îngrijirea continuă.
 
La Morgan Stanley, unde 50% din vizitele legate de sănătatea mintală sunt în afara rețelei, angajații lor s-au înscris mai mult decât dublu în serviciile Lyra în prima lună decât au folosit vechiul EAP în întregul său prim an – iar evaluările inițiale de satisfacție sunt de aproximativ 92 la sută.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă