Nelu Tătaru, Ministerul Sănătății FOTO: Facebook

Tătaru face dezvăluiri despre parolele din Ministerul Sănătății. Atac la Vlad Voiculescu

Un consilier onorific nu poate avea acces avea acces la parolele unui secretar de stat, neavând fișă de post, spune fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, deputat PNL, după ce Ștefan Voinea, consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu, a accesat această bază de date.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2021 - 20:11

„Un consilier onorific nu are alte atribuții. Nu are fișa postului. (...) În opinia mea un consilier nu are atribuții, neavând fișă de post”, spune deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.

Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății, avea dreptul să acceseze RENV, iar INSP a fost înștiințat, a spus, luni, secretarul de stat în MS, Andreea Moldovan.

„Practic, această accesare a bazei de date este acordată Ministerului Sănătății, pe un ID comun și a unei parole comune. În cadrul acestei adrese comune am avut fiecare IP-urile proprii pentru accesare, să fim fiecare răspunzători pentru ceea ce face”, spune Andreea Moldovan.

Ea a susținut că a a existat o corespondență cu INSP.

„Am solicitat acces. Fac o subliniere extrem de importantă - aceste date sunt publice, sunt date la care avem cu toții acces pentru că, de fapt, sunt date care ne privesc pe noi toți. E un acces la niște date care sunt publice”, a adăugat secretarul de stat în MS.

Moldovan a mai spus că nu este o problemă dacă un consilier onorific accesează baza de date a Registrului Electronic Național de Vaccinări.

„Avea dreptul pentru că suntem colaboratori în cadrul Ministerului Sănătății și practic e o echipă e o echipă cu care lucrăm și fiecare dintre noi are acces pentru că e important să comunicăm, să colaborăm”, a conchis Andreea Moldovan.

Corpul de Control al prim-ministrului face verificări la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) referitoare la siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției. Controlul a fost demarat în urma mai multor sesizări primite și vizează modul în care a fost accesat Registrul Electronic Național de Vaccinări, baza de date la care a avut acces Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu.

Comentarii