7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSănătateSuspiciune de pestă porcină africană în satul Partizani din Tulcea

Suspiciune de pestă porcină africană în satul Partizani din Tulcea

Partizani este a treia localitate în care în mai puţin de o săptămână se înregistrează suspiciuni de PPA, după ce la Sălceni şi Ceatalchioi primele cazuri suspecte apărute în judeţ la sfârşitul săptămânii trecute au fost confirmate de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti.

“Cele 12 suine din satul Partizani au fost eutanasiate ca măsură de prevenţie în caz de suspiciune de PPA. Este important să identificăm animalele bolnave pentru a putea evita dispersarea virusului”, a precizat directorul DSVSA.

Instituţia tulceană a primit, miercuri, din partea IDSA confirmarea analizelor probelor recoltate de la cei trei mistreţi identificaţi pe raza comunei Ceatalchioi potrivit cărora animalele sălbatice au fost purtătoare de PPA.

“Astăzi, am achiziţionat două covoare rutiere dezinfectante care vor ajunge la Tulcea mâine, pentru a fi montate la ieşirile din Delta Dunării”, a mai spus directorul Tuchilă.

DSVSA are, potrivit sursei, un stoc de materiale dezinfectante, dar a mai comandat o cantitate, în contextul în care unele covoare dezinfectante instalate în zona Sireasa au fost furate zilele trecute.

Până în prezent, medicii veterinari au instalat covoare dezinfectante atât în zona Podul Roşu de pe braţul Chilia al Dunării, cât şi la pasagerele care transportă călători în Delta Dunării.

Cele mai citite

Mesajul lui Iohannis de Ziua Națională. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la 105 ani de la Marea Unire este important să reflectăm asupra reuşitelor şi a progreselor realizate."Dragi români,...

Jose Mourinho și-a criticat jucătorii, după ce AS Roma a remizat cu vicecampioana Elveției

După ce AS Roma a remizat în deplasare cu Servette Geneva, scor 1-1, în Europa League, antrenorul italienilor, Jose Mourinho, și-a criticat dur jucătorii,...
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...
Ultima oră
Pe aceeași temă