Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suspiciune de pestă porcină africană în satul Partizani din Tulcea

Medicii veterinari tulceni au eutanasiat 12 suine din satul Partizani, Delta Dunării, după ce primele analize efectuate în laboratorul de specialitate al Direcţiei Sanitar-Veterinare au confirmat prezenţa pestei porcine africane, a declarat directorul instituţiei, Mitică Tuchilă.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2018 - 20:07

Partizani este a treia localitate în care în mai puţin de o săptămână se înregistrează suspiciuni de PPA, după ce la Sălceni şi Ceatalchioi primele cazuri suspecte apărute în judeţ la sfârşitul săptămânii trecute au fost confirmate de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti.

"Cele 12 suine din satul Partizani au fost eutanasiate ca măsură de prevenţie în caz de suspiciune de PPA. Este important să identificăm animalele bolnave pentru a putea evita dispersarea virusului", a precizat directorul DSVSA.

Instituţia tulceană a primit, miercuri, din partea IDSA confirmarea analizelor probelor recoltate de la cei trei mistreţi identificaţi pe raza comunei Ceatalchioi potrivit cărora animalele sălbatice au fost purtătoare de PPA.

"Astăzi, am achiziţionat două covoare rutiere dezinfectante care vor ajunge la Tulcea mâine, pentru a fi montate la ieşirile din Delta Dunării", a mai spus directorul Tuchilă.

DSVSA are, potrivit sursei, un stoc de materiale dezinfectante, dar a mai comandat o cantitate, în contextul în care unele covoare dezinfectante instalate în zona Sireasa au fost furate zilele trecute.

Până în prezent, medicii veterinari au instalat covoare dezinfectante atât în zona Podul Roşu de pe braţul Chilia al Dunării, cât şi la pasagerele care transportă călători în Delta Dunării.

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD