Studiu. Tot mai mulți români apelează la rețele medicale private și la telemedicină

În contextul pandemiei, tot mai mulți români au ajuns să apeleze la rețele medicale private și la telemedicină.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

27.10.2020 - 16:09

În contextul pandemiei, tot mai mulți români au ajuns să apeleze la rețele medicale private și la telemedicină, relevă un studiu publicat la data de 27 octombrie 2020.

Studiul este realizat de Docbook - prima platformă digitală pentru programări și consultații medicale din România.

Potrivit acestui studiu, pandemia a schimbat opțiunile medicale ale românilor. Astfel, se înregistrează un număr record de cereri pentru programări și consultații clasice și de telemedicină prin Docbook la cardiologie, neurologie, ginecologie și psihologie. Cea mai spectaculoasă creștere (76 la sută) se înregistrează la programările pentru consultațiile psihologice. 

În luna septembrie 2020, prin această platformă medicală digitală au fost înregistrate peste 10.000 de programări pentru consultații clasice și de telemedicină (online) la doctori din România.

Astfel, în locul consultațiilor medicale clasice, în care pacientul merge în general la o clinică din proximitatea casei, având acces la un număr limitat  de doctori, tot mai mulți români apelează la telemedicină - adică la consultații video care le oferă acces de acasă, în condiții de deplină siguranță și fără să se deplaseze, la orice medic, indiferent unde se află acesta. Cele mai populare și căutate consultații medicale video sunt cele realizate la medicii generaliști, dermatologi și respectiv specialiști de medicină internă.

Comentarii