Foto: Mihai Diac

Streinu-Cercel: Președintele Iohannis a fost dezinformat, în plan nu era vorba de carantină

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a susținut, după ce a fost demis din funcția de șef de comisie la Ministerul Sănătății, că în proiectul lui nu era nicio referire la ideea de carantină pentru bătrâni.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2020 - 00:47

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a susținut, joi seară, că anumite informații legate de proiectul său, "Vacanța mare", și anume cele care fac referire la o carantinare a persoanelor de peste 65 de ani, nu sunt corecte.

"Din păcate, nu este nimic adevărat", a declarat Streinu-Cercel la postul Antena 3.

"În planul respectiv nu apare cuvântul carantină. În plan, într-adevăr, apare izolarea la domiciliu, indiferent cum se cheamă acel domiciliu, că e locuinţa proprie, că e o locuinţă de vară, un apartament care poate să fie închiriat", a explicat profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Înainte ca ministrul Nelu Tătaru să-l demită pe medicul Streinu-Cercel din funcția de șef al comisiei Covid-19 de la Ministerul Sănătății, proiectul lui Streinu-Cercel fusese criticat și de președintele Iohannis, și de premierul Orban.

"Aia este o năstrușnicie, o stupiditate mai mare n-am văzut", a spus premierul Orban despre proiectul întocmit de profesorul Streinu-Cercel.

Pe de altă parte, ministrul Nelu Tătaru a confirmat că la Ministerul Sănătății se primesc foarte multe propuneri, dar asta nu înseamnă că Ministerul acționează în funcție de ele.

Comentarii