Statul român va construi două spitale la Suceava

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, și preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, au discutat despre intenția Ministerului de a construi două spitale în municipiul Suceava.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.01.2020 - 17:25

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat joi, după o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, că a fost aprobată construirea unui spital de oncologie şi a unui spital de copii în municipiul Suceava.

De asemenea, în cadrul Spitalului Județean Suceava se vor înființa o secție de Chirurgie Vasculară şi o secție de Neurochirurgie.

Viitorul spital de Oncologie din Suceava va fi finanţat în principal de Ministerul Sănătăţii, cu cofinanţare din partea CJ Suceava, și va avea 85 de paturi.

La rândul lui, viitorul Spital de Copii "va fi un spital cu 360 de paturi pe care îl vom ridica în curtea spitalului vechi. Va fi un spital monobloc în care vom include şi o maternitate. Aveam nevoie de avizul Ministerului Sănătăţii, pentru că acest obiectiv este prins în Lista sinteză de la Compania Naţională de Investiţii, CNI", a explicat Gheorghe Flutur.

Comentarii