Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stare de alertă: Ajunge Spitalul Galați în situația Suceava?

Spitalul Județean Galați este un focar de infecție iar Ministerul Sănătății încearcă să nu-l transforme într-o unitate medicală condusă de Armată, după modelul Spitalului Suceava.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 13:37

Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control al Ministerului Sănătății sunt trimise la Spitalul Județean Galați după ce ministrul Nelu Tătaru a găsit nereguli grave ce au dus la explozia cazurilor de Covid-19 în rândul cadrelor medicale și personalului auxiliar din unitatea medicală.

Activitatea în unitatea medicală este practic paralizată după ce 83 de angajați (medici, asistenți, infirmieri și personal auxiliar) au fost diagnosticați pozitiv în urma testărilor, rezultate similare fiind stabilite și pentru 24 de pacienți internați în secțiile Spitalului. În acest moment sunt preluați și pacienți non-Covid dar numai cazurile considerate urgențe medicale, iar secțiile de Chirurgie și Cardiologie au fost închise.

“Nu luăm în calcul închiderea spitalului. Judecăm fiecare secţie în parte în măsura în care dezinfectăm acele secţii, le reasigurăm cu personalul necesar în măsura în care acea secţie există, dar vom putea face un transfer de pacienţi dintr-o secţie în alta.”, a transmis Nelu Tătaru după ce a vizitat spitalul-focar de Covid-19.

Epidemiologul cu cinci joburi

Spitalul Județean Galați are un singur medic epidemiolog care în afara orelor de la unitatea medicală lucrează și la Direcția de Sănătate Publică dar are și trei contracte încheiate cu entități private.

Ministrul Sănătății a anunțat că echipele de control vor analiza în regim de urgență care au fost cauzele transformării celui mai mare spital din sud-estul României în focar de infecție. Până la finalizarea anchetei a decis trimiterea la Galați a unei unități mobile cu 12 paturi ATI.

”Au fost anchete epidemiologice în desfăşurare, dar care nu văd un final la ele. Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi de la Constanţa care au venit de două zile şi evaluează situaţia. Urmează o evaluare nouă la nivelul fiecărei secţii, avem trei focare mari: Cardiologie, Chirurgie 2, Medicală 2, iar după trei zile de dezinfecţie s-a selectat personalul care nu e pozitiv pentru a-și relua activitea medicală, în primă fază doar pentru urgenţe.”, a afirmat Tătaru.

Comentarii

loading...