13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateSpitalul Județean Deva devine spital suport pentru Covid-19

Spitalul Județean Deva devine spital suport pentru Covid-19

În acest sens, unitatea medicală urmează să-şi definească circuitele separate pentru bolnavi începând de la partea de triaj al acestora. “SJU Deva devine spital suport, iar Secţia de boli infecţioase va fi cea în care se vor interna şi trata pacienţii suspecţi sau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus”, a declarat medicul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Ea a explicat că SJU Deva va trebui să-şi definească circuitele separate pentru pacienţi încă de la “triajul acestora”, astfel încât să existe un circuit pentru persoanele cu suspiciune sau infectate cu COVID-19 şi un altul pentru celelalte categorii de bolnavi.

Totodată, începând de luni Spitalul Orăşenesc din Haţeg va deveni spital suport pentru COVID-19, alăturându-se astfel celor din Hunedoara, Orăştie, Vulcan şi Lupeni.

SJU Deva a fost desemnat Spital COVID la sfârşitul lunii martie, câteva zile mai târziu unitatea medicală intrând în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19, inclusiv din rândurile cadrelor medicale.

Pe 8 aprilie, conducerea SJU Deva a fost preluată de o echipă militară, unitatea revenind la un management civil după o lună.

SJU Deva numără aproximativ 700 de paturi.

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă