37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSănătateSpitalul Floreasca și alte două unități medicale se vor muta într-un nou...

Spitalul Floreasca și alte două unități medicale se vor muta într-un nou sediu

Această instituție va fi o unitate medicală de categoria IA, unde vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Noul spital din Sectorul 1 va avea subsol, parter şi cinci etaje, 1.015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă.

Pentru transport de urgență, spitalul va avea două heliporturi. Va exista o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli şi laboratoare pentru cercetare şi învăţământ, iar între staţia de metrou şi spital va exista o pasarelă.

Spitalul va fi construit în trei ani pe şoseaua Bucureşti – Târgovişte nr. 10, Sector 1. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă