Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul Floreasca și alte două unități medicale se vor muta într-un nou sediu

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a prezentat, duminică, proiectul noului spital "Sfântul Vasile cel Mare".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2020 - 20:06

Această instituție va fi o unitate medicală de categoria IA, unde vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu".

Noul spital din Sectorul 1 va avea subsol, parter şi cinci etaje, 1.015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă.

Pentru transport de urgență, spitalul va avea două heliporturi. Va exista o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli şi laboratoare pentru cercetare şi învăţământ, iar între staţia de metrou şi spital va exista o pasarelă.

Spitalul va fi construit în trei ani pe şoseaua Bucureşti - Târgovişte nr. 10, Sector 1. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.

Comentarii

loading...