10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateSoluții delicate pentru curățarea mâinilor

Soluții delicate pentru curățarea mâinilor

Mâinile au un rol important în răspândirea microorganismelor și a bolilor, de aceea este esențial să le spălam și să le igienizăm cât mai bine. Nu este niciun secret că aprope fiecare lucru pe care punem mâna zilnic poate să fie populat cu viruși și bacterii, indiferent cât de des se face curățenie. Deși nu există modalități de a ne feri complet de microbii pe care îi putem lua în urma contactului cu diverse suprafețe, putem totuși să facem un lucru simplu, să ne spălăm pe mâini. Spălatul pe mâini previne și înlătură riscul de îmbolnăvire.

Datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe maini, dezinfecția igienică a mâinilor reprezintă cea mai importantă măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Pentru o eficiență crescută, este bine să se folosească dezinfectanți profesionali pentru mâini, care distrug până la 99% din bacterii. Pe lângă spălarea mâinilor, concluzia cercetătorilor este că mâinile trebuie uscate folosind prosoape de hârtie, pentru a reduce numărul bacteriilor cu 40-60%.

Fiecare dintre noi are anumite preferințe în privința produselor de curățenie și mai ales în privința produselor pentru igiena personală. Uneori, cele mai importante aspecte pentru alegerea produselor nu țin neapărat de mirosul sau culoarea lor, ci de beneficiile pe care le aduc pielii, mai ales dacă vorbim despre produse de igienă precum săpunul.

Sunt multe persoane care încă preferă tradițonala bară de săpun, pe când alții optează pentru variante moderne precum săpunul lichid sau spumă, deoarece este mai ușor de folosit și mult mai igienic.

Săpunul lichid, spre deosebire de cel clasic, poate fi stocat într-un recipient de plastic, iar utilizatorul poate beneficia de conținutul acestui recipient fără să atingă întreg săpunul, ci îl poate scoate folosind o pompiță specială. Se poate folosi chiar si un dozator profesional, care oferă cantitatea ideală de săpun necesară unei spălări. Acestea pot fi reîncărcate ori de câte ori este nevoie și asigură o utilizare mult mai igienică. Este recomandată folosirea unor astfel de dozatoare, în spații precum un restaurant, un spital, o clinică, un cabinet medical sau orice alt loc unde există un flux de oameni mai mare. Dozatoarele sunt dispozitive foarte igienice, deoarece, odată ce sunt amplasate pe unul dintre pereții încăperii, utilizatorul nu are contact decât cu butonul ce împinge cantitatea dorită de săpun pe mâini. Iar alte dispozitive pot fi acționate chiar și cu senzor, fără să fie nevoie să atingem suprafețele din interiorul toaletelor.

După spălarea mâinilor, pentru a evita răspândirea microbilor, cele mai eficiente produse de unică folosință sunt prosoapele din hârtie sau rolele din hârtie. Fiind extrem de delicate cu pielea și realizate din materiale de cea mai înaltă calitate, produsele din hârtie se remarcă printr-o eficiență sporită în uscarea mâinilor. Prosoapele din hârtie de tip prosop de unică folosință pot fi utilizate în domenii de activitate diverse precum saloane de înfrumusețare, centre medicale, restaurente, laboratoare și nu numai. Specialiștii accentuează în recomandările lor, în primul rând, aspectul de unică folosinţă. Acesta este esențial pentru a evita o transmitere a germenilor.

Indiferent de soluțiile folosite pentru igiena personală, câteva aspecte rămân indispensabile: produsele alese trebuie să aibă grijă de piele, să curețe în profunzime și să protejeze pe termen lung.

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă