14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateȘeful OMS, optimist: „Sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de...

Șeful OMS, optimist: „Sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”

Tedros a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt, iar speranțele OMS sunt ca pandemia de COVID-19 să dureze mai puțin, dacă lumea se uneşte şi reuşeşte în căutarea unui vaccin.

“Iar în situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum”, a declarat el în cadrul unei briefing de presă de la Geneva.

“Dar în acelaşi timp avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei mai”, a argumentat el.

“Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a făcut apel la “unitate naţională” şi “solidaritate globală”.

“Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin”, a adăugat el.

 

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă