Foto: INQUAM PHOTOS

Șase pacienți cu Covid-19 au decedat pentru că nu au mai avut loc la Terapie Intensivă

Șase bolnavi cu forme grave de Covid-19 și care aveau nevoie de ventilație mecanică nu au mai putut fi salvați de medici pentru că nu au avut disponibile paturi la Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2020 - 15:21

Paturile la Terapie Intensivă devin insuficiente în contextul creșterii exponențiale a infectărilor cu Covid-19 și apar deja primele situații în care bolnavi infectați care au dezvoltat forme severe și care aveau nevoie de ventilație mecanică au murit din cauză că nu au mai avut locuri la paturile echipate medical ce le-ar fi putut oferi o șansă la viață.

S-a întâmplat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara unde de duminică și până luni, potrivit informațiilor oferite de cadrele medicale, șase pacienți au murit înainte de a li se găsi un loc la Terapie Intensivă.

„Suntem într-o situaţie dificilă, la Terapia Intensivă deja de câteva zile nu mai avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de duminică și până luni dimineață să decedeze 6 bolnavi, toţi cu forme foarte grave, internați de clinică atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumoftiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei.”, a anunțat medicul Virgil Musta.

Unitatea medicală din Timișoara este asaltată de bolnavi infectați cu Covid-19 care au comorbidități grave, majoritatea oameni în vârstă, cu organism slăbit, și a căror salvare este din ce în ce mai dificilă, spun medicii epuizați după opt luni de luptă cu teribilul coronavirus. Dacă în primăvară numărul mic de persoane infectate permitea cadrelor medicale să trateze cu succes un număr important de pacienți având locuri disponibile la Terapie Intensivă cu totul altfel stau lucrurile acum.

La Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara nu mai sunt locuri, aceeași situație este și în spitalele CFR și Centrul de Recuperare Cardiovasculară, unități medicale suport-Covid-19. O brumă de speranță vine de la spitalul ASCAR, unde vor fi amenajate 70 de paturi cu oxigen dar la ritmul actual de îmbolnăvire în câteva zile și acestea vor fi ocupate sută la sută.

Județul Timiș avea marți la prânz o rată de infectare de 6,38 cazuri noi la o mie de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni.

Comentarii