30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSănătateSarcina nu inseamna boala, asadar invata sa o asumi corect!

Sarcina nu inseamna boala, asadar invata sa o asumi corect!

De la acest moment, toate emotiile, gandurile si ideile capata forme din ce in ce mai reale. Si doar daca ai trecut prin acest fenomen, ai putea sa redai cu cele mai potrivite cuvinte ce inseamna aceasta stare cu adevarat.  

De la amestec confuz de sentimente si pana la proiectii asupra ccea ce va insemna acest nou membru in viata cuplului, respectiv a familiei. Schimbarea nu trebuie asociata cu dezechilibru, asadar este important sa te pozitionezi corect si sa fii informata (mai ales daca esti la prima sarcina) cu toate detaliile de care vei avea nevoie atat pe moment, dar si pe termen lung.

Constientizeaza minunatul fenomen pe care il traiesti
Graviditatea are forta de a impacta toate capitolele vietii tale, asadar fii pregatita sa (te) adaptezi miraculosului fenomen pe care il traiesti, cu toate resursele tale emotionale, fizice, mentale si sentimentale pentru a duce cu bine sarcina pana la termen.

Asa cum aminteam, totul graviteaza in jurul a numerosi factori, deci incearca sa le iei treptat, usor si evita sa te panichezi pe cat posibil.

Totul are un raspuns si o rezolvare, trebuie doar sa vrei si sa accepti asta.

Supravegheaza evolutia sarcinii
Morfologiile fetale sunt controalele pe care orice viitoare mamica este nerabdatoare sa le efectueze. Acestea implica ecografii detaliate, care pun la dispozitie detalii in raport cu evolutia si parametrii in care se dezvolta bebelusul. In plus, ele pot identifica eventualele probleme care pot aparea, ca atare specialistii recomanda efectuarea a 3 ecografii de acest tip, care corespund fiecarui trimestru de sarcina.

Intereseaza-te unde poti intocmi aceste ecografii, asa incat sa te asiguri ca rezultatele sunt demne de incredere.

Nu renunta la miscare!
Educa-te in acest sens si nu ezita sa faci exercitii specifice aceste perioade.

In afara faptului ca poti avea un tonus foarte bun (si asta o vei transmite si bebelusului), iti vei reveni mult mai rapid dupa perioada celor 9 luni. Trupul tau tebuie sa fie sanatos atat in interior, cat si pe exterior, asadar pastreza-te in forma si asa vei putea indeparta complicatiile.

Comunica cu partenerul tau si lasa-l sa te ajute
Stim ca in aceasta perioada, starile tale se pot schimba cu usurinta de la o zi la alta.

Este important sa ai ajutor, sa vorbesti despre toate lucrurile care iti sunt neclara, in definitiv sa fii ascultata si inteleasa. Nu te transforma intr-o femeie “bolnava” si invata alaturi de partenerul tau cum sa traversati cu bine aceasta etapa.

Azi ai la dispozitie o multime de cursuri de puericultura si seminarii la care puteti lua parte impreuna, prin urmare cateva sfaturi practice se vor dovedi foarte utile.

Adapteaza alimentatia
Este extrem de important sa retii ca nutritia face diferenta in toata aceasta perioada.

Cere-i medicului o lista de alimente si produse pe care ai voie sa le consumi si intocmeste-ti un regim, transformat intr-un mod de viata sanatos in functie de recomandarile specialistului, dar si de gusturile ori poftele tale.

Hidrateaza-te suficient si nu uita ca odihna joaca un rol esential.

Incarca-te cu energie pozitiva si pastreaza-ti echilibrul
Inconjoara-te de oameni luminosi si informeaza-te din surse verificate. Tine-te la distanta de informatiile care simti ca iti fac rau sau te afecteaza emotional si adapteaza-ti programul cu activitati recreative placute. Plimbati-va, faceti fotografii si imortalizati momentele speciale din parcursul acestei perioade.

Se vor transforma cu siguranta inamintiri placute, mai ales peste ani.          

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă