SĂNĂTATE EXTERNĂ. Pandemia crește numărul depresiilor

Depresia din Marea Britanie s-a dublat în timpul pandemiei, arată datele oficiale

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

18.08.2020 - 23:53

Proporția persoanelor din Marea Britanie care suferă de depresie aproape că s-a dublat în timpul pandemiei COVID-19, au arătat marți datele oficiale.
 
Oficiul Național de Statistică (ONS) a declarat că 19% dintre adulți au raportat o formă de depresie în luna iunie, față de 10% în cele nouă luni până în martie 2020. Stresul și anxietatea au fost cele mai frecvente tipuri de depresie enumerate de oameni, a spus.
 
Datele ridică întrebări cu privire la costurile mai mari de sănătate publică ale unei pandemii care a lăsat deja Marea Britanie cu cea mai mare rată a mortalității printre principalele țări europene, potrivit unei analize recente a ONS.
 
"Adulții care au fost tineri, de sex feminin, în imposibilitatea de a permite o cheltuială neașteptată sau cu handicap au fost cele mai susceptibile de a experimenta o formă de depresie în timpul pandemiei", a declarat Tim Vizard, ofițer principal de cercetare ONS.
 
Unul din opt adulți a dezvoltat depresie moderată până la severă în timpul pandemiei, a declarat ONS. Doar unul din 25 a înregistrat o îmbunătățire.
 
O creștere a depresiei este, de asemenea, de natură să dăuneze și mai mult economiei, care a suferit deja o lovitură istorică din cauza pandemiei și a blocării naționale pe care aceasta a provocat-o în martie.
 
Un studiu din 2018 al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a găsit o creștere în costul tratamentelor pentru problemele de sănătate mintală în Marea Britanie.
 
 

Comentarii