19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateSă slăbim e de bonton! Cu EVA - Salată de Ton!

Să slăbim e de bonton! Cu EVA – Salată de Ton!

Vine vara, bine-ți pare! Ba ieși și din izolare… Bine-bine, ieși din izolare, dar cu greutatea cum stai? Nu-ți fie rușine, că și noi suntem ca tine!

Acesta a fost „prețul” plătit de #staiacasa.

Câteva kilograme bune, adunate cumsecade, ciuguleală cu ciuguleală. Păi și-acum ce facem?! Ne lăsăm pe… tânjeală? Tocmai acum, când vine căldura cea adevărată, când scoatem din dressinguri maieurile, topurile și pantalonii din in (ia probează și vezi, îți mai vin?!), rochiile vaporoase și bluzițele de mătase? Clar, așa nu se mai poate! Musai să trecem la fapte. Uită de banana bread (ai mâncat destulă, cred), de clătite și gogoși, pâine caldă și langoși! Gata și cu poezia! O fi bună fantezia, însă treaba-i serioasă: acum, că ieșim din casă, musai este să slăbim. N-ai vrea să ne cântărim… Nu de alta, doar de frică să vezi acul cât indică.

 

Deci, serios acum, a reveni la viața de dinaintea pandemiei înseamnă și revenirea la o greutate sănătoasă. Dar nu prin înfometare, așa cum am fi toți tentați să o facem pentru a da jos povara kilogramelor acumulate. Sunt suficiente exemple care arată că o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional și o disciplină în servirea meselor reprezintă modalitățile cele mai eficiente de scădere ponderală.

Principiile sunt simple, clasice. Este vorba doar de punerea lor în practică și respectarea cu perseverență a celor trei mese principale și două gustări. Gata cu mâncatul haotic, compulsiv! Gata cu preparatele grase, cu prăjelile, mezelurile și dulciurile! Și gata cu scuzele! Au fost ridicate odată cu restricțiile. De circulație. E timpul pentru preparate ușoare, savuroase și mai ales sănătoase. Avem câteva sugestii în acest sens.

Dintotdeauna peștele este considerat un aliment complet, cu beneficii asupra sănătății și cu grijă față de siluetă. Alături de legume sau pseudo-cereale (cum este quinoa) nu numai că încântă realmente papilele gustative, dar este și o masă sățioasă. O cutie de EVA – Salată de Ton cu Quinoa roșie, de exemplu, conține doar 188 de kcal, este o sursă excelentă de proteine și acizi grași Omega-3 și reprezintă o gustare cât se poate de practică, pe care o poți consuma oriunde te-ai afla.

 

Știm, avem gusturi și preferințe culinare diferite. Tocmai de aceea există și combinații diferite, dar care păstrează la bază tonul, soiul de pește aflat în topul preferințelor. Ai nevoie și de o porție de carbohidrați? Alege EVA – Salată de Ton cu Orez sălbatic. Bucățile de ton de înaltă calitate și orezul care își păstrează în bob toți nutrienții suntem convinși că îi satisface și pe cei mai pretențioși consumatori.

 

Ceva exotic? Avem! Avem EVA – Salată de Ton cu Cous-Cous, aceste uimitoare paste făinoase care au calitatea de a avea un gust neutru, ceea ce le permite să absoarbă aromele ingredientelor alăturate. EVA – Salată de Ton Dalmată și EVA – Salată de Ton Mediteraneană au mari șanse să devină preferatele tale de la prima degustare. De ce? Pentru că amândouă au gustul… vacanțelor la care visezi. Și încă o recomandare: poate știi, poate nu, dar condimentele iuți accelerează metabolismul și te ajută să slăbești mai ușor și mai repede. Așa că  EVA – Salată de Ton Mexicană poate fi gustarea cea mai potrivită. Tentantă și picantă.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă