12 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăSănătateRomânii cu Covid tratați în străinătate vor fi repatriați pe cheltuiala statului

Românii cu Covid tratați în străinătate vor fi repatriați pe cheltuiala statului

Românii cu Covid tratați în străinătate vor fi repatriați pe cheltuiala statului român, a decis Comitetul pentru Situații de Urgență.

Această decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) este menționată în Hotărârea CNSU nr. 92 / 2021. Hotărârea a fost emisă la data de 23 octombrie 2021.

Hotărârea se referă la formalităţile consulare şi la cheltuielile de repatriere în România a persoanelor cu Covid care au fost transferate la unităţi spitaliceşti din străinătate. Aceste cheltuieli vor fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Dacă va fi necesar, Ministerul Afacerilor Externe va primi bani în plus din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Românii cu Covid tratați în străinătate

„Aceste persoane au fost transferate în străinătate de către autorităţile române competente, neputând fi tratate în România, este necesară susţinerea repatrierii pentru a se asigura întoarcerea în România. Cheltuielile de repatriere pentru persoanele externate presupun asigurarea transportului către România, inclusiv în situaţia în care se impune ca repatrierea acestora să fie asistată medical”, precizează CNSU.

Costurile de repatriere vor fi suportate de statul român inclusiv în cazul persoanelor cu Covid care au decedat în străinătate.

Hotărârea 92 este semnată de Florin Cîțu, în calitate de premier și de președinte al CNSU.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dominic Fritz vrea să controleze presa locală

În condițiile în care un senator USR se luptă pentru promovarea legii transparenței banilor partidelor, primarul USR Dominic Fritz e prins cu mâța-n sac....

Scriitoare românce prolifice în străinătate citesc la New York

Una dintre direcțiile principale de acțiune ale ICR New York, pe lângă stimularea traducerilor americane din literatura română, este promovarea cărților românești sau cu...

Prognoza meteo pentru această iarnă

Prognoza meteo pentru această iarnă. Conform directorului ANM, următoarele luni vor fi blânde, însă vor exista și zile cu temperaturi scăzute. „Luna octombrie a debutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă