România, confruntată cu un număr mare de pacienţi arşi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că există, în ultima vreme, un număr mare de pacienţi arşi, numai în ultimele două zile fiind înregistrate trei cazuri.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2019 - 15:33

"Cred că există alte instituţii abilitate care trebuie să tragă un semnal de alarmă, mai repede decât o facem sau am face-o noi, Ministerul Sănătăţii. Ne confruntăm în ultima vreme cu un număr mare de pacienţi arşi. Chiar astăzi avem un pacient de 46 de ani care a ajuns cu arsură prin flacără deschisă. Vor fi locuri pentru că în acest moment existau trei locuri libere. Este al treilea în ultimele două zile, ceea ce este foarte mult", a spus Pintea, cu prilejul Forumului Naţional al Spitalelor.

Potrivit Agerpres, ministrul a anunţat că MS va prezenta nişte situaţii comparative între numărul de pacienţi arşi din Polonia, Franţa, Germania, Belgia, Italia şi România: "Voi prezenta la un moment dat nişte situaţii comparate, acum facem o comparaţie între numărul de pacienţi arşi din Polonia, Franţa, Germania, Belgia, Italia. Noi avem cel mai mare număr de pacienţi arşi din Europa".

 

Criza paturilor pentru marii arşi se prelungeşte

Cu ajutorul unei sponsorizări, medicul Dan Grigorescu, de la Spitalul Judeţean Braşov, a reuşit la începutul acestui an să organizeze o secţie modernă cu două paturi, unde pot fi trataţi pacienţii cu arsuri grave, în condiţiile în care, la nivelul întregii ţări există doar 11 paturi pentru marii arşi.

 

Tragedia de la Colectiv, din 2015, a scos la iveală problemele uriaşe cu care se confruntă secţiile de arşi ale spitalelor româneşti.

Comentarii