Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: Mediafax Foto

România ar putea introduce testul negativ Covid-19 în locul carantinei de 14 zile

Autoritățile sanitare analizează posibilitatea de a nu-i mai obliga pe cetățenii care intră în țară venind din țări cu risc epidemiologic ridicat să stea timp de 14 zile în carantină dacă au un test Covid-19 cu rezultat negativ.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.09.2020 - 12:40

România ar putea introduce testul negativ Covid-19 pentru a le oferi posibilitatea cetățenilor care intră în țară din zone cu număr mare de infectări să evite să stea în carantină timp de două săptămâni.

„Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile, în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul săptămânii vom lua o decizie.”, a anunțat astăzi premierul Ludovic Orban.

Țara noastră s-ar alătura astfel altor state membre ale Uniunii Europene în care se poate intra fără obligativitate de carantină dacă se prezintă un test negativ Covid-19 nu mai vechi de 48 – 72 ore.

Comentarii