15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătate9000 de medici și farmaciști susțin examenul de rezidențiat

9000 de medici și farmaciști susțin examenul de rezidențiat

În total, în cele șase centre de examen din România și-au depus dosarele pentru participarea la examenul de rezidențiat 8.876 de candidati, dintre care 6.283 pentru domeniul Medicină, 1.740 pentru Medicină Dentară și 853 pentru domeniul Farmacie.

Concursul este organizat de Ministerul Sănătății și se desfășoară duminică, 8 decembrie 2019, la nivel național, în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

În Centrul Universitar București, în acest an, s-au înscris 3259 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, pentru examenul de admitere în rezidențiat.

,,Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila s-a pregătit intens pentru buna desfășurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generație de medici și farmaciști. Dintre cei 3259 de candidaţi inscrişi in centrul universitar Bucureşti, 1902 sunt absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Ministerul Sănătății a scos la concurs, pentru această sesiune de examen, 4.710 locuri și posturi, astfel: 3.960 în domeniul Medicină, 398 în domeniul Medicină Dentară, 256 pentru Farmacie, respectiv 96 de locuri pentru Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne – ministerele care au rețea sanitară proprie.

Concursul de duminică se desfășoară sub forma unui test-grilă, cu câte 200 de întrebări identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă