17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSănătateRepublica Moldova a înregistrat o premieră. Ce anunț a făcut Maia Sandu...

Republica Moldova a înregistrat o premieră. Ce anunț a făcut Maia Sandu legat de vaccinare

Președintele Maia Sandu a anunțat că marți un cadru medical a fost vaccinat anti-Covid. Este prima persoană din Republica Moldova care se imunizează. Sunt folosite vaccinurile donate zilele trecute de România, iar prioritate au cadrele medicale.

„Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate (…) Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie (…) Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute, Guvernul României a trimis o primă tranşă de 21.600 de doze de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie. În total Moldova va primi de la România 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Conform statisticilor, numărul moldovenilor care au murit din cauza Covid 19 se apropie de 4.000, iar cel al persoanelor infectate este în jur de 180.000.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă