9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăSănătateRecomandări de la medicii de familie pentru părinți și copii pentru valul...

Recomandări de la medicii de familie pentru părinți și copii pentru valul 4 al pandemiei

„Copilul nu va fi dus la școală dacă are febră, tușește, are dureri în gât și dificultăți în respirație”, recomandă reprezentanții Societății Naționale de Medicină de Familie, în contextul valului 4 al pandemiei.

Simptomele care trebuie să țină un copil acasă sunt precizate clar de medicii de familie într-un mesaj transmis recent.

„Copilul NU va merge la școală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puțin unul dintre următoarele semne de boală: febră; tuse; dureri în gât; dificultăți în respirație; pierderea gustului sau mirosului; dureri musculare; dureri de cap; secreție nazală; tulburări digestive”, spun reprezentanții medicilor de familie.

Ei recomandă ca în această situație să se contacteze telefonic medicul de familie care împreună cu părintele va decide cea mai bună soluție de urmat.

Astfel, medicul va stabili tratamentul și dacă este necesară o vizită directă în funcție de evoluția stării de sănătate.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nu ești parior de top dacă nu știi aceste 7 lucruri

Nimeni nu poate ajunge parior de top fără cunoștințe avansate despre sportul pe care joacă și despre industria de betting. Orice informație este ca...

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, cu o paradă militară de 10.000 de oameni

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, în anul 2023, cu o paradă militară la care vor participa 10.000 de oameni și 125 de...

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană

Câteva sute de bucureșteni au participat la unul dintre cele mai importante evenimente de pe scena artei contemporane autohtone - dialogul cu faimosul artist...
Ultima oră
Pe aceeași temă