15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătatePurtarea aparatului dentar - soluția ortodontică ideală

Purtarea aparatului dentar – soluția ortodontică ideală

 

Nu există mulți oameni care se pot lăuda cu o dantură fără cusur, așadar din ce în ce mai multe persoane decid să apeleze la un stomatolog pentru a corecta imperfecțiunile de la nivelul dinților.

Mușcătura defectuoasă, dinții necorespunzator aliniați la nivelul celor două arcade dentare sau diastema se numără printre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină persoanele cu care natura nu a fost prea generoasă.

În timp, problemele netratate ale dinților se pot agrava, așadar se recomandă să nu amânați vizita la specialistul în ortodonție.

Alegerea unui aparat dentar care să asigure rezultate eficiente pe termen lung este condiționată de mai mulți factori – de la alegerea clinicii dentare și planificarea corectă a tratamentului până la respectarea strictă a tuturor indicațiilor oferite de medicul ortodont.

Clinica Trident dispune de cele mai performante tehnologii

Dacă vă aflați în căutarea unor soluții stomatologice de top, puteți apela cu încredere la serviciile premium pe care le oferă Clinica Trident din București. Investițiile efectuate în mod constant în modernizarea clinicii asigură dotări și echipamente de ultimă generație. Având cel mai bun bloc operator din țară, un centru de radiologie digitală, amprentare digitală și propriul laborator de tehnică dentară, aceasta dispune de cele mai performante tehnologii.

Dacă vă gândiți de ceva timp să corectați problemele danturii, atunci ar trebui să faceți o programare la unul dintre ortodonții din echipa Clinicii Trident. Pregătirea și experiența medicilor specialiști asigură cele mai bune rezultate ortodontice tratând întregul complex dento-facial. În cadrul consultației, acesta vă va recomanda tratamentul potrivit pentru dumneavoastră, iar dacă veți respecta întocmai indicațiile oferite, cu siguranță că problemele danturii vor fi rezolvate.

Aparatul dentar – cea mai bună soluție oferită de ortodonție

Purtarea unui aparat dentar poate soluționa mai multe probleme la nivelul danturii, așadar mulți dintre pacienți se orientează către o astfel de procedură. De altfel, fiecare persoană are nevoie de planificarea unui tratament ortodontic personalizat și de monitorizarea atentă a evoluției – efectuată de către specialist pentru a obține cele mai bune rezultate. Beneficiile pe care le oferă purtarea unui aparat dentar sunt atât funcționale – malocluzie, poziția incorectă a dinților – cât și estetice.

Alegerea unui aparat dentar

Multe persoane evită să adopte un astfel de tratament ortodontic din cauza zvonurilor care le-au creat o imagine greșită despre ceea ce înseamnă această procedură.

Așadar, unii se tem că tratamentul ar avea o durată lungă, dar acest lucru era valabil în trecut atunci când se purtau aparatele dentare clasice. În zilele noastre, progresele tehnologice au redus foarte mult din timpul de purtare al aparatului dentar, așadar anumite probleme minore se pot rezolva chiar și în câteva luni. Astfel, tratamentul poate dura între 6 luni și 24 luni, factor influențat de tipul de aparat, dar și de vârsta pe care o are beneficiarul.

Având în vedere diversitatea ofertelor, procesul de selecție devine unul destul de dificil pentru pacienți, majoritatea ținând cont doar prețul aparatului dentar ales. Principalii factori pe care ar trebui să îi aveți în vedere atunci când alegeți acest dispozitiv sunt recomandările specialistului.

Iată care sunt cele mai utilizate tratamente ortodontice la ora actuală:

1.   Aparat dentar safir (din ceramică monocristalină)

Unele persoane optează pentru un astfel de dispozitiv datorită beneficiilor pe care le oferă. Fiind fabricat din ceramică mono-cristalină, acesta este transparent, fără să afecteze aspectul estetic al danturii. Aparatul dentar de safir devine opțiunea preferată a multor specialiști datorită gradului de confort sporit pe care îl oferă în comparație cu cele metalice.

2.   Aparatul dentar Incognito

Acest dispozitiv are un design personalizat în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Brackeții sunt concepuți dintr-un aliaj de aur care nu conține nichel, așadar nu există riscul de alergii. Designul special asigură pacientului confort și un proces rapid de adaptare a vorbitului.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă