Proiect: Medicii se pot pensiona la cerere, la vârsta de 67 de ani

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, şi senatorul PSD, Ion Rotaru, au depus la Senat un proiect care acordă medicilor posibilitatea de a se pensiona la cerere, la vârsta de 67 de ani.

Rl online 0 comentarii

08.07.2018 - 10:54

Iniţiatorii susţin că astfel încearcă să soluţioneze problema deficitului de personal în sistemul medical.

Proiectul de lege, depus pe 3 iulie la Senat de cei doi parlamentari PSD, vizează modificarea art. 391, alin. (1) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii astfel: „Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare şi cu cel puţin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare”, se arată în textul iniţiativei legislative, transmite Mediafax.

Florian Bodog şi Ion Rotaru oferă ca argument pentru această modificare legislativă deficitul de personal în sistemul de sănătate şi faptul că multe spitale din România au fost închise în ultimul timp din cauza lipsei de specialişti.

 „Pentru rezolvarea acestei situaţii avem în vedere reluarea procedurii legislative de modificare a articolului 391 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii posibilităţii ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără a li se afecta însă dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei de pensionare prevăzută în Legea 263/2010”, completează iniţiatorii.

Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei, prevăzută în Legea 230/2010.

Senatul este prima cameră sesizată pentru acest proiect, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Citește totul despre:

#medici #pensionare #lazi

Comentarii