Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu susţine imunizarea rapidă cu plasmă a bolnavilor COVID-19

Profesorul doctor Codruţ Sarafoleanu a declarat pentru Happymed.tv că e pentru prima oară când împotriva unui virus se asociază şi alte medicamente decât cele antivirale. Ca trepte de acţiune, cunoscutul rinolog român propune:

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2020 - 10:10

“Vaccinul evident este suveran pentru prevenţie, deoarece un vechi aforism medical spune că a preveni este mai uşor decât a trata. Apoi un antiviral dedicat, aşa cum există pentru gripă, infecţia HIV/SIDA, pentru EBOLA sau alte infecţii virale. Şi nu în ultimul rând o imunizare rapidă cu plasmă cu anticorpi de la pacienţi care au avut  boala şi care au dezvoltat deja rezistenţa la virus.

Dincolo de acestea s-au recomandat şi fac carieră (scurtă ce-i drept) tot felul de medicaţii sau scheme terapeutice. Evident că majoritatea a avut un punct de plecare medical şi fiziopatologic în relaţie directă cu boala complexă pe care au dezvoltat-o mulţi dintre pacienţii infectaţi. Au apărut şi studii clinice,  prospective şi observaţionale, făcute rapid în dinamica nebună a evenimentelor. Acest aspect nu le validează pe deplin din punct de vedere al medicinii bazate pe dovezi sau al recomandărilor în funcţie de nivelul de evidenţă”, a spus Codruţ Sarafoleanu, potrivit Happymed.tv

 

Comentarii