Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prima tranşă de vaccin antigripal a fost livrată la DSP Suceava

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit, marţi, un număr de 2.500 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2018-2019, reprezentând o primă tranşă din cantitatea repartizată de Ministerul Sănătăţii (MS) judeţului, a anunţat directorul executiv al instituţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2018 - 13:49

Directorul DSP, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a spus că aceste doze vor fi distribuite cu prioritate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, secţiile cu risc crescut din cadrul spitalelor, respectiv UPU, CPU, ATI, Maternitate, Boli Infecţioase.

Totodată, cu prioritate vor primi doze şi medicii de familie în vederea vaccinării cazurilor deosebite ce se încadrează în grupele de risc, cum ar fi persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni - 64 de ani aflate în evidenţa medicilor de familie cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei uman, gravide, persoane, adulţi, copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani.

Cătălina Zorescu a precizat că, în acest an, DSP Suceava a solicitat repartizarea unui număr total de 46.000 de doze de vaccin, acest necesar urmând a fi completat în următoarele trei tranşe ce se vor livra în cursul lunilor octombrie şi noiembrie.

În cursul anului 2017, la nivelul judeţului Suceava au fost vaccinate 33.278 persoane.

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD