Foto: Arhivă

Președintele Iohannis laudă colaborarea dintre un primar PSD și un ministru USR PLUS

Președintele Iohannis a felicitat Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății pentru colaborarea avută într-un proiect din Sectorul 4 al Capitalei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

27.05.2021 - 18:07

Președintele Klaus Iohannis a felicitat Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății pentru colaborarea avută într-un proiect din Sectorul 4 al Capitalei.

Șeful statului a făcut o declarație pe acest subiect joi, 27 mai 2021, după ce a vizitat Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență.

"Astăzi am venit la o unitate UPU nou-nouță, care se va deschide în zilele următoare. Este o unitate model, o unitate modernă, o unitate care a apărut aici dintr-o colaborare foarte bună între Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății. Iată că, dacă lucrează împreună autoritatea locală cu autoritatea centrală, se pot realiza astfel de proiecte. Primăria de sector s-a ocupat de clădirea propriu-zisă, iar Ministerul Sănătății a folosit fonduri europene pentru dotare. Este o dotare ultramodernă. Este un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România și sunt convins că, în anii care urmează, vom vedea din ce în ce mai multe nu doar unități, ci întregi spitale moderne. Vă felicit pe toți cei care ați contribuit la realizarea acestei unități de primiri urgențe, și reprezentanții Ministerului, și ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ai Primăriei de sector și îi rog pe ceilalți să urmeze acest exemplu", a spus șeful statului.

Cu privire la perioada pandemiei, președintele Iohannis a precizat că "a fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgență. Un an infernal acest an pandemic, în care lucrurile s-au complicat peste măsură și știu că ați lucrat până la epuizare, ați salvat foarte multe vieți și ați contribuit semnificativ la buna gestionare a situațiilor complicate în această pandemie. Împreună cu tot personalul medical, ați fost în prima linie, sunteți eroii noștri și românii trebuie să înțeleagă că nici nu se pot aduce suficiente mulțumiri pentru munca care a fost depusă și de personalul UPU, și de tot corpul medical".

Comentarii