12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătatePfizer îndeamnă la răbdare pe „ultima sută de metri” a procesului de...

Pfizer îndeamnă la răbdare pe „ultima sută de metri” a procesului de vaccinare Covid-19

Șeful executivului Pfizer a cerut răbdare în dezvoltarea vaccinului Covid-19.Albert Bourla a declarat marți că este încă „prudent optimist” cu privire la vaccin, care ar putea fi primul vaccin supus aprobării de urgență a SUA. El a menționat că „nivelurile de stres” din întreaga lume cresc în timp ce „cele mai grave temeri” se adeveresc, Covid-19 răspândindu-se în Europa, SUA și în întreaga lume.
 
Dar studiul – care a înscris peste 42.000 de participanți, cu 36.000 care au primit a doua doză – nu a atins încă pragul la care este permis să facă o analiză inițială cu privire la funcționarea vaccinului.
 
„Să avem toți răbdarea necesară pentru ceva atât de important pentru sănătatea publică și economia globală”, a declarat marți Bourla analiștilor.
 
Odată ce consultanții independenți văd datele și verifică dacă ratele infecției cu Covid-19 au fost mai mari în grupul placebo decât participanții vaccinați, el a spus că va dura cinci până la șapte zile pentru ca aceasta să fie analizată și publicată. Anterior, Bourla a spus că Pfizer ar putea avea datele înainte de sfârșitul lunii octombrie.
 
Acesta nu va fi un vaccin republican sau un vaccin democratic, va fi un vaccin pentru cetățenii lumii.

 


 
FOTO Albert Bourla, director executiv Pfizer
 
Vamil Divan, analist senior de cercetare biofarmaceutică la Mizuho, ​​a declarat că pare puțin probabil ca Pfizer să publice aceste date până săptămâna viitoare sau mai târziu. El a spus, cu excepția cazului în care participanții dezvoltă Covid-19 – fie pe placebo, fie pe vaccin – nu există nicio modalitate de a determina dacă a funcționat.
 
În prezent, studiul nu a atins încă cele 32 de infecții necesare pentru analiza inițială a eficacității, a spus dl Bourla.
 
„S-ar putea ca oamenii care sunt în proces să fie puțin mai atenți la știință și să încerce să evite obținerea Covid-19. . . sau poate se datorează locațiilor în care se află”, a spus Divan, adăugând că, în funcție de ceea ce a cauzat încetinirea, ar putea afecta și alte studii de vaccin.
 
Bourla a avertizat că va fi necesar să abordăm preocupările legate de politizarea unui vaccin Covid-19. Președintele SUA, Donald Trump, în trecut a spus că speră că un vaccin ar putea fi aprobat până în ziua alegerilor din 3 noiembrie sau la scurt timp după aceea.
Cu toate acestea, liniile directoare privind siguranța administrării produselor alimentare și a medicamentelor înseamnă că este foarte puțin probabil să se întâmple.
 
Pfizer a încercat, de asemenea, să educe publicul, inclusiv prin crearea de conținut destinat comunităților minoritare, care au fost mai afectate de virus.
 
Dacă vaccinul Pfizer se dovedește a fi eficient, acesta va solicita o aprobare de urgență după ce va colecta datele de siguranță necesare în a doua jumătate a lunii noiembrie. Compania a declarat marți că va avea doze pentru 15 milioane de oameni în SUA până la sfârșitul anului.
 
Dar Pfizer nu a inclus niciun impact al unui potențial vaccin Covid-19 în previziunile sale financiare din 2020. Marți, și-a înăsprit previziunile pentru întregul an, anticipând vânzări între 48,8 miliarde dolari și 49,5 miliarde dolari. Se așteaptă ca câștigurile pe acțiune ajustate să fie cuprinse între 2,88 USD și 2,93 USD. În al treilea trimestru, Pfizer a raportat câștiguri pe acțiune ajustate de 72 de cenți și venituri de 12,1 miliarde de dolari, în linie generală cu așteptările. Acțiunile au încheiat ziua cu 1,3% mai puțin, la 37,43 USD în New York.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă