Foto: Arhivă

Peste 117 milioane de copii riscă să nu mai fie vaccinați împotriva rujeolei

Restricțiile necesare pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, Covid-19, au un efect colateral negativ, care poate afecta peste 117 milioane de copii din 37 de țări.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2020 - 19:13

În condițiile în care continuă răspândirea COVID-19 la nivel global, peste 117 milioane de copii din 37 de țări riscă să nu poată beneficia de vaccinul vital împotriva rujeolei, anunță un comunicat transmis de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii - UNICEF.

Astfel, după extinderea necontrolată a epidemiei de coronavirus, campaniile de imunizare împotriva rujeolei au fost deja decalate în 24 de țări, iar în multe alte țări ar urma să fie amânate.

"Îndemnăm țările să continue imunizarea de rutină, garantând în același timp siguranța comunităților și a lucrătorilor sanitari. De asemenea, recomandările solicită guvernelor să realizeze o atentă analiză a riscurilor și beneficiilor atunci când iau în calcul decalarea campaniilor de vaccinare ca răspuns la epidemie, cu posibilitatea amânării acestora acolo unde riscul transmiterii COVID-19 este considerat a fi extrem de mare", menționează comunicatul transmis de UNICEF.

În ciuda faptului că există un vaccin sigur și eficace de peste 50 de ani, numărul cazurilor de rujeolă a crescut în ultimii ani, înregistrându-se pierderea a peste 140.000 de vieți omenești într-un singur an (2018). Majoritatea victimelor au fost copii și bebeluși.

Toate aceste decese puteau fi prevenite dacă se realiza vaccinarea.

Comentarii