18.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSănătatePericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și...

Pericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și Republica Moldova

Există pericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și Republica Moldova, în această perioadă a anului 2022.

Ministerul Sănătății din România a transmis un avertisment în acest sens.

“Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, precizează Ministerul Sănătății.

În România nu se mai consemnaseră cazuri de holeră în ultimii 30 de ani. Acest avertisment apare în contextul în care s-ar fi identificat cazuri de holeră, în anul 2022, în Republica Moldova. Ar putea fi contaminată apa râului Nistru, din estul Republicii Moldova.

“Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om”, precizează Ministerul Sănătății de la București.

Pericol de holeră în taberele de refugiați

Totuși, în județele de la frontiera României s-au luat măsuri suplimentare de protecție. Presa anunță că DSP Suceava întărește triajul epidemiologic în taberele de refugiați veniți din Ucraina. În Ucraina există una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din Europa.

Vechea boală, holera, se manifestă prin tulburări digestive, vărsături, crampe musculare și deshidratare excesivă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Primăria Capitalei repară trotuarul din fața Magazinului Unirea, după multe luni de pietonal distrus. Sunt montate pavele din granit

În fața magazinului Unirea se realizează lucrări de montare pavaj din piatră naturală – granit, precizează Primăria Municipiului București (PMB), într-un răspuns official adresat...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies